Turiștii aflați în Grecia nu sunt obligați să se carantineze dacă sunt infectați cu COVID-19

0 250

O nouă decizie guvernamentală emisă de autoritățile elene la începutul acestei săptămâni a stabilit că turiștii care se infectează cu boala COVID-19, în timp ce se află în Grecia, nu vor fi obligați să intre în carantină.

Mai precis, nu vor exista camere de carantină la hotelurile pentru turiștii cu Covid-19, conform deciziei (FEK) privind protocoalele de sănătate pentru funcționarea afacerilor din turism pe perioada Covid-19, pentru anul 2022, emisă de ministerele Sănătății, Turismului și Economiei. .

În plus, regula actuală, care cere tuturor celor infectați cu virus să rămână în carantină pentru o perioadă de cinci zile, nu se aplică călătorilor, explică GTP. Potrivit noilor protocoale, turiștii vor putea alege dacă doresc să rămână în autoizolare și doar pentru numărul de zile pe care le-au rezervat.

În plus, în conformitate cu noile reglementări, turiștii infectați cu Covid-19 vor putea călători și cu feribotul, avionul sau alte mijloace de transport, cu condiția să poarte o mască de protecție (FFP2 sau ΚΝ95).

Aceasta înseamnă că turiștii care vizitează Grecia și care suferă de COVID-19 pot rămâne în camera lor de hotel sau în unitatea de cazare pentru perioada pe care au rezervat-o dacă aleg acest lucru și pot călători cu toate formele de transport public, indiferent de rezultatele testelor pozitive sau negative, atâta timp cât poartă o mască de protecție.

Mai exact, conform noilor protocoale pentru hoteluri:

  • – în cazul unui caz pozitiv la un hotel, managerul de sănătate al unității este informat și turistul este sfătuit să se autoizoleze în camera sa;
  • – persoana afectată primește o mască și este informat medicul intern al unității. Pentru hoteluri sau unități fără medic, medicul local este chemat să evalueze;
  • – în cazul în care un pacient are nevoie de spitalizare, acesta va fi transportat cu ambulanța sau orice alt mijloc necesar la cel mai apropiat centru de sănătate;
  • – Organizația Națională de Sănătate Publică (EODY) ar trebui să fie informată despre incident și de către managerul COVID-19 al hotelului (prin telefon 210-521-2054 sau 1135)
  • – regulamentul lasă deschisă posibilitatea hotelurilor cu camere de carantină Covid de a le folosi în cazul în care medicul consideră că este necesar și în principal pentru membrii personalului infectat.
Leave A Reply

Your email address will not be published.