Turcia va lansa o nouă companie aeriană dedicată turiștilor din Rusia

0 548

Războiul din Ucraina a dat peste cap planurile a milioane de turiști. Restricțiile impuse Rusiei, ca urmare a invaziei în Ucraina, a blocat turiștii ruși prin diferite colțuri ale lumii. Totodată, cetățenii ruși au posibilități limitate în a călătorii în sezonul estival 2022.


Turcia resimte aceste efecte, iar turismul este afectat de lipsa turiștilor din Rusia. În acest context, Turcia ia în calcul să lanseze o companie aeriană care să transporte turiștii din Rusia spre destinațiile de vacanță din Turcia.

Turcia aștepta aproximativ 7 milioane de turiști din Rusia

Turcia este una dintre destinațiile preferate ale turiștilor ruși. În 2022, Asociația agențiilor de turism din Turcia (TURSAB) se aștepta la 7 milioane de călători din Rusia, atingând nivelurile de dinainte de pandemie, pe măsură ce restricțiile internaționale au fost ridicate progresiv. În mod similar, aproximativ 2 milioane de turişti din Ucraina erau așteptați în Turcia. Vizitatorii din Ucraina și Rusia au reprezentat peste un sfert din toți turiștii care au sosit în Turcia în 2021. 

Odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, însă, această prognoză optimistă a trebuit revizuită. Sancțiunile internaționale impuse Rusiei au însemnat anularea a mii de rezervări. Ministerul Culturii și Turismului din Turcia, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Ministerul Finanțelor au în vedere mai multe măsuri pentru a face față sancțiunilor internaționale și prăbușirii rublei care a perturbat planurile de vacanță ale multor turiști ruși.

S-a ajuns la un acord cu Turkish Airlines și Pegasus Airlines prin care acestea s-au angajat să ofere 1,5 milioane și, respectiv, 0,5 milioane de locuri pasagerilor ruși. În plus, autoritățile turce au în vedere crearea unei noi companii aeriene charter cu sediul în Antalya, dedicată turismului rusesc, care ar putea adăuga încă 1 milion de locuri.

Pentru a sprijini afluxul de pasageri, împrumuturi garantate de stat în valoare de 300 de milioane de dolari ar fi acordate operatorilor de turism turci stabiliți în Rusia, cum ar fi Anex, Pegas și Coral. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.