Turcia NU renunță la testele PCR pentru călătoriile cu avionul pe zborurile interne și nici la graniță!

0 733

Zilele trecute au apărut mai multe informații care spuneau că Turcia se pregătește să renunțe la restricții și inclusiv la solicitarea testului PCR. Mulți au lăudat inițiativa și și-au frecat mâinile de bucurie.

Doar că informația respectivă făcea referire la călătoriile interne din Turcia. Chiar și așa, Turcia NU renunță la testele PCR. Au fost discuții și propuneri, însă Ministerul de Interne a clarificat situația. NU se renunță la testele PCR pentru călătoriile cu avionul pe zborurile interne.

Potrivit ordinului de ministru, testul PCR va fi solicitat în continuare persoanelor nevaccinate, care nu au finalizat procesul de vaccinare și nu au contractat coronavirusul în ultimele 180 de zile.

Legat de călătoriile din România spre Turcia, regulile sunt următoarele:

La intrarea în Turcia din România (începând cu luna iulie 2021 – a treia etapă a procesului de normalizare treptată), se mențin următoarele măsuri:

Sunt exceptate de la măsura carantinei persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Turcia.

Sunt exceptate de la măsura carantinei și de prezentarea testului PCR negativ:

  • Persoanele care prezintă dovada vaccinării cu două doze de vaccin (listat de OMS sau Turcia pentru utilizare de urgență)/ 1 doză pentru Johnson&Johnson și pentru care au trecut 14 zile de la doza de rapel.
  • Persoanele care pot face dovada faptului că au fost infectate cu SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni, cu condiția ca intrarea în Turcia să aibă loc începând cu a 28-a zi de la rezultatul primului test PCR pozitiv. Dovada infectării cu virusul SARS-CoV-2 poate fi: un rezultat pozitiv al unui test PCR, o adeverință emisă de instituții medicale de stat sau private certificate, semnate și ștampilate, emise în limba engleză.
  • Persoanele care prezintă rezultatul unui test negativ rapid antigen, efectuat cu maxim 48 ore înainte de intrarea în Turcia, emis în limba engleză de o unitate medicală certificată. Testele antigen efectuate la domiciliu/reședință și care nu sunt însoțite de certificare medicală NU sunt acceptate.
  • Copiii minori cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptați de la prezentarea unui test PCR/antigen sau a unui certificat de vaccinare. Minorii cu vârste între 12 și 18 ani care prezintă dovada vaccinării (minim 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare) NU trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ COVID-19.
Leave A Reply

Your email address will not be published.