blank

Franța înăsprește regulile de COVID chiar și pentru turiști

0 846

Autoritățile franceze au anunțat că cetățenii țării, precum și străinii, sunt acum supuși unor reguli mai stricte privind coronavirusul.

Autoritățile au dezvăluit că, începând cu 15 ianuarie, regulile de acces la tot felul de servicii, inclusiv restaurante, muzee, teatre, activități sportive și facilități de cazare, printre altele, vor fi înăsprite. Autoritățile franceze au anunțat că toți cei peste 18 ani ar trebui să primească doza booster pentru ca certificatul de vaccinare să rămână valabil.

Cerința de a primi doza booster se va aplica tuturor persoanelor care și-au finalizat vaccinarea cu mai mult de șapte luni în urmă. Astfel, în conformitate cu noile reguli, înseamnă că toți cei care au primit ultima doză de vaccin în urmă cu peste șapte luni, dar nu au primit încă doza booster, vor fi considerați nevaccinați.

Având în vedere că accesul în majoritatea locurilor este permis doar celor complet vaccinați împotriva bolii COVID-19, rezultă că cei fără doza booster nu vor mai avea acces. Copii între 12 și 18 ani sunt scutiți de la această regulă. Vaccinul lor în două doze va rămâne valabil. În schimb, copiii sub 12 ani nu trebuie să primească nicio doză de vaccin.

Măsura se aplică inclusiv turiștilor și călătorilor străini. „Pentru a intra pe teritoriul francez, certificatul COVID este obligatoriu pentru toți cei peste 12 ani și două luni”, se arată în declarația guvernului francez.

Pe lângă cerința de vaccinare, călătorii cu vârsta peste 12 ani trebuie să prezinte și un test PCR negativ sau un test rapid de antigen, efectuat în 48 sau, respectiv, 24 de ore înainte de călătorie. Timpul se calculează de la recoltarea probei.

Cu toate acestea, s-a explicat că cerința de testare înainte de intrare nu se aplică călătorilor care ajung în Franța dintr-un stat membru al Uniunii Europene sau dintr-o țară din spațiul Schengen. Cu toate acestea, toată lumea trebuie să respecte regulile naționale în Franța, inclusiv prezentarea certificatelor de vaccinare atunci când frecventează diferite locuri și participă la diferite activități.

Leave A Reply

Your email address will not be published.