Trei aeronave Ryanair au zburat la limită cu combustibilul (video)

1 539

Pe 26 iulie, trei aeronave Ryanair, care se îndreptau spre Madrid, au fost redirecţionate spre Valencia din cauza aglomeraţiei de pe aeroportul din capitala Spaniei. Până aici nimic neobişnuit. Problema a apărut când aeronavele operatorului irlandez au lansat semnale de urgenţă pentru grăbirea aterizării pe motive că nu mai aveau rezerva de carburant.

Au zburat la limită cu combustibilul

Ryanair se apără şi a declarat în presă următoarele: “Am respectat procedurile de siguranţă. Din cauza aglomeraţiei de la Madrid, avioanele au fost deviate spre Valencia. După ce au survolat Valencia timp de 50 de minute, avioanele Ryanair au cerut permisiunea să aterizeze imediat pentru că ajunseseră la rezerva de carburant, care permite oricărui avion de pasageri să mai zboare doar 30 de minute sau 300 de mile”. (via ZF.ro)

Însă presa spaniolă şi cea irlandeză susţin că aceasta nu este prima abatere a operatorului Ryanair. Din dorinţa de a face economii, aeronavele sunt alimentate cu carburant în limitele consumului pentru ruta normală, fără să se ia în calcul şi eventuale abateri de la traseu în caz de urgenţă.

În industria low-cost fiecare cent contează. Să ne amintim că Ryanair propunea, pe la începutul acestui an, să echipeze o parte dintre aeronave cu locuri “în picioare” pentru a transporta mai mulţi pasageri.

Şi mi-am amintit de o parodie la adresa Ryanair!

1 comentariu
  1. Maestrul Ra says

    Bun Video ! Daca ar putea sunt sigur ca ar pune si in aplicare .

Leave A Reply

Your email address will not be published.