Trakdot Luggage – gata cu bagajul pierdut (foto / video)

2 566

Articol scris de Maria Vasiliu!Zilele trecute, o cunoştinţă îmi povestea cum i s-a pierdut bagajul după o escală la Frankfurt. Ajuns la destinaţia finală, amicul nu şi-a găsit geamantanul. A început să întrebe, să caute, să se intereseze de soarta bagajului, dar fără noroc. Nimeni nu ştia unde e valiza, parcă intrase în pământ. Uite aşa, amicul meu a trebuit să facă o sesiune urgentă de shopping şi şi-a început vacanţa cu un gust amar. Problema e că nici după 3-4 zile nu-şi recuperase bunurile.

Trakdot_3

Astfel de probleme apar frecvent în industria aviaţiei civile. La manipularea bagajelor în aeroporturi, se poate întâmpla să se mai piardă dintre acestea. Partea bună e că se pierd foarte puţine raportat la volumul de marfă rulat. În 2012, un raport FAA arată că s-au pierdut cam 3 bagaje la 1000 de unităţi manipulate.

Trakdot_2

Trakdot Luggage

Globatrac vine în sprijinul turiştilor, în special pentru cei care călătoresc cu avionul, şi a lansat Trakdot, un gadget foarte interesant care va comunica în timp real unde este bagajul.

Trakdot_1

Acest dispozitiv are o formă compactă şi este micuţ pentru a nu ocupa prea mult loc în bagaje, funcţionează cu două baterii de tip AA (atenţie să nu fie Lithium-Ion), se foloseşte de reţelele GSM pentru comunicare şi de sistemele GPS pentru geolocalizare. Cu toate că este mereu în căutare de reţele şi comunică frecvent cu acestea, producătorul promite o autonomie de până la două săptămâni dacă bateriile sunt noi. Bine, bănuiesc că se referă la baterii cu renume şi nu tradiţionalele „777”.

Cum poate fi utilizat Trakdot

Trakdot poate fi utilizat foarte simplu. După cumpărare, dispozitivul trebuie înregistrat pe site-ul www.trakdot.com şi se setează un număr de telefon/adresă de email unde trebuie să trimită informaţiile. Verificaţi mereu să aibă bateriile încărcate, îl activaţi şi-l plasaţi în geamantan, iar gadgetul va transmite informaţii despre locaţia unde se află.

Trakdot

Vă puteţi urmări bagajul în timp real prin intermediul site-ului sau cu ajutorul aplicaţiei. Globatrac va dezvolta aplicaţii pentru iOS şi Android.

Preţ Trakdot

Preţul unui Trakdot este de 49.99 dolari, la care se mai adaugă taxa unică pentru activarea contului de 8.99 dolari şi 12.99 dolari pentru serviciul de localizare/an. Un preţ decent dacă ţinem cont că vă poate ajuta la găsirea bagajului.

Prea multe nu vă pot comunica. Trakdot va apărea pe piaţă din 24 iunie 2013, dar până atunci puteţi face precomandă. Ideea este foarte bună, iar dispozitivul promite că ne va ţine la curent cu locaţia bagajului, indiferent de zona în care călătorim. Sper să intru în posesia unui Trakdot şi să-i fac un review.

2 Comentarii
  1. Maestrul RA says

    Cred ca ne complicam degeaba ! dupa cum ai spus, se ratacesc foarte putine bagaje, raportat la volumul de marfa, iar in mod normal, daca toata lumea isi face corect treaba, NU exista sa nu se stie unde este bagajul ratacit ! Ca nu se spune, asta este altceva…. Am patit si eu, la ultimul zbor,din cauza timpului foarte scurt de transfer in Doha, am ajuns la destintie fara bagaj. Urmatoarea zi (cu urmatorul zbor), mi a fost adus bagajul la hotel cu scuzele de rigoare.
    Mai este o problema- cel putin in acest moment- marea majoritate a companiilor aeriene solicita oprirea TUTUROR echipamentelor electronice in timpul decolarilor si aterizarilor !

  2. Sorin Rusi says

    Jucaria nu va influenta mersul avionului, plus ca in timpul zborului va intra in sleep mode.

    Si cred ca va merita investitia pentru persoanele care zboara foarte mult pe an.

Leave A Reply

Your email address will not be published.