Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Lockdown parțial în Franța: se interzice circulația pe timpul nopții

0 493

Începând cu data de 15 decembrie 2020, este interzisă circulația pe timpul nopții, în intervalul 20h00-6h00. Respectarea acestei măsuri va fi controlată cu strictețe. Orice încălcare a dispoziției se pedepsește cu o amendă care pornește de la 135 de euro.

Vor fi permise derogări (cu prezentarea justificativului aferent) pentru următoarele situații – motiv profesional; urgență familială; motiv medical; deplasare în vederea călătoriilor pe distanțe lungi cu trenul / avionul; deplasarea pentru persoanele cu handicap (și însoțitor); misiune de interes general; deplasare pentru o convocare judiciară / administrativă; deplasare pe o rază de max. 1km de domiciliu pentru plimbarea animalelor de companie.

Excepție – vor fi permise deplasările pe timpul nopții în data de 24 decembrie 2020. Excepția NU este valabilă și pentru seara de 31 decembrie 2020.

Se elimină restricția de deplasare pe o rază de max. 20km. Nu va mai fi nevoie de justificativul de deplasare (cu excepția intervalului 20h-6h). Vor fi permise deplasările pe tot teritoriul francez, precum și în străinătate.

Rămân închise cafenelele, restaurantele și barurile, până la noi dispoziții. Rămân închise cinematografele, teatrele, muzeele, sălile de concerte, parcurile de distracție, grădinile zoologice, stadioanele, sălile de sport (cel puțin până pe 7 ianuarie 2021).

Lăcașurile de cult sunt deschise și pot fi oficiate ceremonii religioase, cu respectarea unui protocol strict. Noul document justificativ poate fi consultat pe pagina Ministerului francez de Interne.

Pentru toţi călătorii cu vârsta de peste 11 ani, care călătoresc pe cale aeriană sau maritimă în insula Corsica, în perioada 19 decembrie 2020 – 8 ianuarie 2021, este obligatorie prezentarea unui test TR-PCR negativ sau a unui test antigenic, efectuat cu 72 de ore înainte de plecare, cu excepţia transportatorilor rutieri. De asemenea, pasagerii vor trebui să prezinte o declaraţie pe propria răspundere companiei de transport, în care să menţioneze că a efectuat testul solicitat, nu are simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2, nu este un caz confirmat cu Covid 19 şi nu are cunoştinţă să fi intrat în contact cu o persoană confirmată cu această boală, într-un interval de 14 zile anterioare deplasării. Pentru mai multe informații, accesați site-ul oficial pentru Corsica!

Legat de relația România – Franța, vă reamintim că Franța e fost eliminată de pe lista galbenă începând cu 5 decembrie. Prin urmare, persoanele care călătoresc din Franța către România NU sunt supuse măsurii carantinei și NU trebuie să prezinte un test negativ Covid-19 la sosirea în România.

Reamintim că, pentru persoanele care călătoresc din România în Franța, NU sunt restricții.

Leave A Reply

Your email address will not be published.