Top 5 destinații din Austria pentru sezonul de iarnă

0 566

Peste jumătate din numărul total al turiștilor români care vizitează anual Austria, aleg această țară pentru ski. Reprezentanța din România a Oficiului Național de Turism al Austriei face primele estimări pentru sezonul de iarnă , realizând un top 5 al celor mai solicitate destinații pentru vacanța de iarnă de către turiștii români.Advent_StWolfgang_QF

Viena

Viena este una dintre cele mai vizitate destinații ale Austriei de către turiştii români (pe locul 11 în topul vizitatorilor după naționalitate). În perioada iernii principalul magnet al Vienei sunt târgurile de Crăciun, care în acest an vor fi deschise din 22 Noiembrie și până în 24 Decembrie. Aceste evenimente atrag anual aproximativ 500.000 de turiști care petrec cel puțin o noapte în Viena, iar românii estimăm că reprezintă aproximativ 3,4% din total.

Innsbruck

Innsbruck este un alt oraș care se menține în topul alegerilor turiştilor români în sezonul de iarnă. Pe lângă târgul de Crăciun care se desfășoară în mai multe zone din oraș din noiembrie până în ianuarie, turiștii au acces la un domeniul schiabil format din 9 pârtii (dintre care la unele se poate ajunge cu tramvaiul). În plus, Innsbruck este singurul oraș care a găzduit de trei ori Jocurile Olimpice de iarnă.

Neustift im Stubaital

Neustift im Stubaital, aflat în valea Stubai, aproape de Innsbruck, are peste 50 de km de pârtie, situate între 1.000 și 3.000m altitudine, potrivite atât pentru schiorii începători, cât și pentru cei avansați. Anul acesta, sezonul de ski din Neustift im Stubaital s-a deschis pe 20 septembrie.

Kaprun

Kaprun are 130 km de pârtii cu un grad de dificultate mediu, fiind ideale pentru familii și începători.

Solden

Solden este o altă destinație preferată de români. Include 151 km de pârtii, doi ghețari schiabili, cea mai lungă pârtie din lume (14 km) și toate dotările pentru o vacanță memorabilă.

„Profilul turistului român care călătorește în Austria conturează o persoană tânără, dinamică, cu venit mediu sau peste medie, care preferă să își rezerve online vacanța, petrece în Austria în medie 5 zile și optează pentru cazare la hoteluri de 4 sau 5 stele. Românii preferă destinații de ski consacrate, precum stațiuni din regiunea Tirol şi Salzburgenland și în general aleg să mai petreacă o zi și în Viena sau Salzburg, în funcție de cum își organizează deplasarea”, a declarat Gabriele Lenger, Directorul Oficiului de Turism al Austriei în România.

Spre Austria operează TAROM şi Austrian Airlines, asigurând zboruri directe pe ruta Bucureşti – Viena. Tarifele pornesc de la 99 EUR dus/întors, toate taxele incluse. În sezonul de iarnă, TAROM oferă gratuit transportul echipamentelor sportive. În celelalte destinaţii se poate ajunge cu escală la Viena sau prin intermediul altor hub-uri europene.

Leave A Reply

Your email address will not be published.