blank

TOP 5 cele mai mari companii aeriene după numărul rutelor operate

1 8.015

Vă prezint un top 5 al companiilor aeriene după numărul rutelor operate. Cele 3 mari companii aeriene americane, care au și cele mai mari flote din lume, se regăsesc în acest clasament.

TOP 5 prezentat mai jos este valabil pentru 2018. Posibil ca în 2019 situația să se schimbe. Industria aeronautică este într-o continuă evoluție și expansiune.

TOP 5 cele mai mari rețele de rute

5. United Airlines – 996 de rute

Pe locul 5 se află United Airlines, una dintre cele mai mari companii aeriene din lume. Deține o flotă formată din este 750 de avioane și zboară pe 996 de rute.

Cel mai mare hub operațional este la Aeroportul Internațional Chicago O’Hare.

4. easyJet – 1002 rute

Pe locul 4 se află una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din lume. Este vorba de easyJet, care zboară pe 1002 rute.

Cea mai mare bază operațională easyJet este la Aeroportul Internațional Londra Gatwick.

3. Delta Air Lines – 1058 rute

Intrăm în zona podiumului. Pe locul 3 este Delta Air Lines cu 1058 de rute. Deține o flotă formată din peste 870 de aeronave. Delta zboară pe orice continent de pe Pământ și este singurul transportator american cu trafic regulat către Africa.

Cel mai mare hub operațional Delta Air Lines este la Aeroportul Internațional Hartsfield–Jackson din Atlanta.

2. American Airlines – 1122 rute

Pe poziția a 2-a în clasamentul nostru este American Airlines cu 1122 de rute deservite. American Airlines deține cea mai mare flotă la nivel global, formată din peste 1500 de avioane.

American Airlines este compania aeriană cea mai mare din lume: după mărimea flotei, venituri, pasageri transportați, zboruri regulate, kilometri parcurși și numărul de destinații deservite. Însă nu este cea mai mare la numărul de rute.

Cel mai mare hub American Airlines este la Aeroportul International Dallas/Fort Worth

1. RYANAIR – 1868 de rute

Pe prima poziție în TOP 5 cele mai mari rețele de rute se află RYANAIR. Cel mai mare transportator low-cost din Europa operează zboruri pe 1868 de rute. Deține una dintre cele mai mari flote, care este formată din peste 450 de aeronave Boeing 737.

Cel mai mare hub operațional RYANAIR se află la Aeroportul Internațional Londra Stansted, unde sunt alocate 44 de avioane.

*NOTA: Noi am calculat rută ca fiind orice conexiune între 2 destinații pe ambele segmente. Ex. București – Londra Stansted – București este o rută.

Leave A Reply

Your email address will not be published.