TOP 10 țări preferate de europeni pentru vacanța de iarnă

0 437

În sezonul de iarnă și în special în preajma sărbătorilor de iarnă, cetățenii europeni continuă să aleagă locuri turistice mediteraneene, a dezvăluit Comisia Europeană de Turism. Conform unui sondaj realizat în perioada 10-18 septembrie, la care au participat 5769 de respondenți din Austria, Franța, Germania, Polonia, Belgia, Elveția, Regatul Unit, Italia, Spania și Olanda, se arată că aceștia doresc să călătorească într-o țară din bazinul Mării Mediteraneene.

Aproximativ 9.2% dintre despondenți au dezvăluit că vor să călătorească într-o destinație din Spania. Față de alte sondaje realizate în decursul acestui an, europenii doresc să călătorească mai mult, 18% dintre despondenți menționând că vor călători cu avionul în următoarele 6 luni.

Italia este preferată de 9.1% dintre respondenții acestui sondaj. Podiumul preferințelor este completat de Franța, a treia destinație pentru europeni, 8,2% dintre respondenți confirmând planurile lor de a explora această țară.

Germania se află pe locul cinci (6,2%), fiind chiar în urma Greciei (6,8%). Croația (5,4%), Portugalia (%) și Turcia (3,9%) sunt destinații de top înaintea Austriei, care este o destinație preferabilă pentru 3,8% dintre respondenți.

Nu trebuie să ne mire faptul că europenii încă mai tânjesc după o destinație călduroasă. Din cauza pandemiei de COVID-19, vacanțele de vară au fost incerte pentru mulți dintre europeni. Poate în sezonul de iarnă vor avea parte de relaxare la malul Mării Mediteraneene.

Mulți dintre europeni aleg să călătorească în Europa, cel mai probabil, din cauza incertitudinii și a condițiilor de călătorie mereu în schimbare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.