Tibet Airlines a intrat în posesia primului Airbus A319 de la FALC

0 558

Tibet Airlines, companie aeriană cu sediul central și sediul social în Lhasa, Tibet – regiunea autonomă chineză, a intrat în posesia primului Airbus A319 asamblat la linia Airbus Tianjin. Aeronava livrată pe 23 noiembrie este a 5-a care se alătură flotei Tibet Airlines.


Aeronava este configurată în două clase şi poate transporta până la 128 de pasageri (8 locuri la business şi 120 la economic). Este propulsat de două motoare CFM56-5B.

Toate aeronavele Tibet Airlines sunt operate de pe aeroportul Lhasa Gongga, printre puţinele aflate la o altitudine de 12 000 ft (3657.6m). Noua aeronavă va opera rutele Lhasa – Shenzhen, care se învecinează cu Hong Kong, în sudul Chinei şi spre Chengdu din sud-vestul Chinei.

Ţinând cont de altitudinea la care se află aeroportul, aeronavele trebuie să fie acreditate special pentru operaţiuni de decolare şi aterizare, iar A319 menţionat mai sus este certificat RNP-AR (Required Navigation Performance – Authorisation Required).

Revenind la linia de asamblare Airbus Tianjin, precizez că noile aeronave sunt fabricate şi asamblate la aceleaşi standarde ca cele europene. De la Tianjin, Airbus a livrat 105 din familia A320 spre 11 transportatori aerieni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.