blank

Țepe de milioane de euro cu vile de lux în stațiuni celebre!

0 518

Anual, citim în presa din România, dar și la nivel internațional, că sute de persoane ajung să fie țepuite cu cazări de lux la prețuri foarte mici. Astfel cei păgubiți ajung să rămână fără bani, dar și fără vacanța mult visată. Totul pleacă de la goana după chilipiruri, păgubiții fiind atrași de anunțuri cu cazări la prețuri foarte mici, în stațiuni celebre, unde în mod normal prețurile sunt mult mai mari.

Odată ce au intrat în raza de acțiune a escrocilor, păgubiții nu mai sunt atenți și nu mai dau importanță celorlalte aspecte cu privire la tranzacțiile bancare, la proceduri etc. În speranța că au dat lovitura, persoanele păgubite dau curs cerințelor escrocilor și așa rămân cu banii dați și fără cazare.

Goana după chilipiluri…

Cele mai recente țepe au fost date cu vile de lux, care au fost ”închiriate” la prețuri foarte mici în stațiuni de lux. Zeci de turiști, care și-au dorit vacanțe de vis în Grecia, Spania, Italia, Olanda, Franța sau Austria, au căzut în plasa unor escroci români. Aceștia le-au închiriat vile de lux în stațiuni celebre, la ”prețuri extrem de avantajoase”, cel puțin la nivel de anunț. În realitate, oamenii au plătit chiria în conturile șarlatanilor, iar când au ajuns la cazare au realizat că au fost țepuiți, conform ziare.com (povestea completă).

…persoana vătămată a dorit să închirieze un apartament în Alicante, Spania și a găsit un anunţ avantajos pe site-ul www.fotocasa.es, la prețul de 400 euro. Fiind interesat de acest imobil, a încercat să contacteze telefonic proprietarul. La câteva zile a fost contactat prin Whatsapp de presupusul proprietar care s-a prezentat a fi Rybicki, fiind direcționată către un link ce părea a fi al AirBnb deoarece avea aplicat logo-ul companiei, prin intermediul căruia aceasta trebuia să plătească 1200 euro pentru chirie și garanție. Fiind o ofertă avantajoasă și convins că este vorba de o ofertă reală și că tranzacția se va defășura prin intermediul companiei Fotocasa, a transferat suma de 1200 euro, în contul indicat de locator. Deși a plătit, victima nu a fost contactat pentru predarea cheilor”, se arată în rechizitoriu, aceasta fiind una dintre zecile de povești similar descoperite de anchetatorii români.

În aceeași situație au fost turiști atrași de oferte ”avantajoase” în Mikonos (Grecia), Tarragona (Spania), Barcelona (Spania), Solden (Austria), Sant Cugat del Vallès (Spania), Alicante (Spania), Milano (Italia), Amsterdam (Olanda), Munchen (Germania), La Villa Calvi (Franța), Ibiza (Spania), etc.

Când totul e prea frumos…

Pe viitor, când mai vedeți anunțuri cu prețuri imbatabile la cazări, poate ar fi bine ca tocmai atunci să faceți un research mai amănunțit pentru a preveni păcăleala. Când totul e prea frumos, poate atunci ar fi bine să fiți mai vigilenți. Nu mai dați click pe tot felul de link-uri primite de la dubioși. Dacă se poate, nu plătiți în avans. Dacă se pune presiune asupra voastră pentru plată, poate atunci ar fi bine să faceți un pas în spateși să nu plătiți. Dacă presupusul proprietar insistă să plătiți într-un anumit cont sau prin intermediul unui link dubios, nu o faceți.

Dacă nu vă descurcați cu sistemele moderne de rezervări sau nu știți cum ar trebui să faceți, apelați la agențiile de turism renumite, de încredere și, chiar dacă plătiți mai mult, dar măcar aveți siguranța sejurului. Știm, au fost cazuri când și agențiile de turism au tras țepe, au falimentat etc., dar chiar și așa tot ele rămân cele mai sigure în astfel de situații.

Fiți vigilenți când vine vorba de banul vostru!

Leave A Reply

Your email address will not be published.