TAROM operează un nou zbor sustenabil în data de 8 mai 2022, pe ruta București – Amsterdam!

0 1.970

Chiar dacă aviația este responsabilă de un procent de numai 2-3% din totalul emisiilor de CO2, este esențial să conștientizăm faptul că fiecare acțiune a noastră este importantă pentru protejarea mediului.

Specialiștii în domeniul aviației sunt preocupați să ia măsuri pentru reducerea emisiilor. TAROM, începând încă din anul 2009, implementează astfel de proceduri de optimizare, cum ar fi: Procedura „Continuous Descent Approach” (coborâre continuă de la altitudinea de croazieră, evitând consumul suplimentar de combustibil), Procedura „Single Engine Taxi” (rulaj folosind doar un singur motor), Sistemul “Winglet” (optimizarea aripilor pentru a reduce rezistența la înaintare a aeronavei), sisteme de frânare din material compozit, sau, mai recent, Sistemul “OptiClimb” (folosirea inteligenței artificiale ca soluție în optimizarea consumului în etapa de urcare a zborului).

TAROM derulează în prezent, alături de partenerii săi din cadrul Alianței SkyTeam, un program menit să reducă cât mai mult emisiile de carbon prin adoptarea unor măsuri de protejare a mediului înconjurător, dând astfel curs unei provocări care respectă tema organizării și operării unui zbor sustenabil, în data de 8 mai 2022, pe una dintre cursele regulate pe care le operează, București – Amsterdam.

Astfel, pasagerii cursei RO361 vor fi protagoniștii evenimentului, alături de întreg personalul operațional TAROM implicat în acest proiect.

Pentru ca acest zbor să fie unul sustenabil, se va folosi o serie de proceduri menite să reducă emisiile de carbon, coroborate cu acțiuni complementare ale partenerilor TAROM care fac parte din proiect.

Sub deviza “Gândim verde ca sa păstrăm cerul albastru“, ne dorim să fiți la curent cu toate eforturile pe care le întreprindem pentru a păstra cu mult mai bine resursele naturale atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare, menționează TAROM într-un comunicat.Haideți să demonstrăm tuturor că a trecut vremea reflecției și a venit momentul acțiunii!

Leave A Reply

Your email address will not be published.