blank

TAROM nu va relua cursele spre USA

0 684

Conform declaraţiilor făcute de Traian Băsescu, va trebui să mai avem răbdare cu privire la cursele directe Bucureşti – SUA efectuate de TAROM.

„O să fiu foarte deschis. Din câte ştiu acum: nu! Pentru că TAROM zbura utilizând două aeronave Airbus 310, care, datorită numărului mic de locuri pentru această relaţie, avea 180 de locuri, şi datorită competiţiei extraordinare la transportul transatlantic, între Europa şi aeroporturi din SUA, nu a putut face faţă concurenţei. Cursa pe SUA, fiecare din ele, aducând pierderi de zeci de mii de dolari la cursă, milioane de dolari anual. TAROM este o companie care nu mai este subvenţionată şi trebuie să privească la propria ei supravieţuire”

, a spus Băsescu la Chicago, la o întâlnire cu românii din SUA, care au dorit să ştie dacă sunt şanse pentru reluarea acestor zboruri ale TAROM. (informează mediafax)

Cred că TAROM trebuie să fie privatizată şi apoi să facă noi achiziţii de aeronave. Pentru curse profitabile pe rutele spre Statele Unite, compania aeriană naţională trebuie să deţină avioane de mare capacitate şi capabile de zboruri transatlantice. În prezent, cursele spre Statele Unite se fac cu escală la Londra, Roma, Amsterdam sau Paris şi sunt operate de companii aeriene ca Delta Air Lines, KLM – Air France, British Airways etc.

Leave A Reply

Your email address will not be published.