TAROM înregistrează o scădere a cheltuielilor cu aproximativ 3 milioane de EURO

Directorul General al Companiei TAROM, Wolff Werner-Wilhelm, a solicitat, în perioada 20 noiembrie - 29 decembrie 2017, realizarea unei analize la nivel intern privind impactul economico-financiar al cheltuielilor Companiei TAROM.

0 296

Astfel, a fost dispusă reevaluarea cheltuielilor, ceea ce a generat într-o primă etapă optimizarea activităților logistice ale TAROM, cât și eficientizarea operațiunilor informatice pentru deservirea pasagerilor. În acest context, s-a realizat o scădere a cheltuielilor TAROM cu aproximativ 12 700 000 RON/an (aproximativ 3 milioane de EURO).

TAROM înregistrează o scădere a cheltuielilor

Măsurile întreprinse de Wolff Werner-Wilhelm reprezintă un prim pas în redresarea activității Companiei Naționale de Transport Aerian a României și repoziționarea strategică a acesteia în industria aviatică internațională.

Așa sună un comunicat sosit astăzi. Însă pe 2017, TAROM estimează pierderi în valoare de 206,79 milioane lei, potrivit proiectului de buget. Faptul că se vor economisi 12,7 milioane de lei e un lucru bun, dar prea puțin în raport cu pierderile.

Și oare pentru a câta oară am auzit fraza ”un prim pas în redresarea activității Companiei Naționale de Transport Aerian a României”? TAROM trebuie să existe și să zboare, asta e clar. Însă cei din conducere trebuie să facă mult mai multe pentru a redresa Companiei Naționale de Transport Aerian a României, care nu a mai înregistrat profit de prin 2007.

Foto cover Mihaela Zaroschi

Leave A Reply

Your email address will not be published.