blank

TAROM dedică ziua de 13 septembrie în memoria lui Aurel Vlaicu

0 949

TAROM dedică ziua de 13 septembrie în memoria lui Aurel Vlaicu – pionierul aviaţiei române, cel care a încercat, la data de 13 septembrie 1913, să traverseze Munţii Carpaţi cu avionul său, a declarat Christian Heinzmann, director executiv – accountable manager TAROM, în preambulul Conferinţei ‘Ziua Aviaţiei în Europa de Est‘, care va avea loc vineri, la Bucureşti.

avioane_banesti_muzeu_aurel_vlaicu

„Ziua de 13 septembrie are o însemnătate deosebită pentru aviaţia românească, se comemorează 100 de ani de la încercarea unui pionier al aviaţiei române, Aurel Vlaicu, de a traversa Munţii Carpaţi cu avionul său, Vlaicu II. Compania TAROM este onorată să dedice această zi memoriei lui Aurel Vlaicu”,

a spus Christian Heinzmann.

„Ziua Aviaţiei în Europa de Est” va reuni peste 150 de reprezentanţi din domeniu, care vor analiza problemele şi modalităţile de creştere a sectorului aviaţiei în această regiune. Conferinţa va fi deschisă de directorul general al Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Aeriene (IATA), Tony Tyler, iar la discuţii vor fi prezenţi lideri ai industriei aviaţiei din Europa de Est.

Potrivit organizatorilor, evenimentul se va concentra pe identificarea zonelor cheie de potenţial din regiunea Europei de Est, în condiţiile în care inovaţia şi standardizarea vor fi componentele cruciale pentru creşterea sectorului aviaţiei.

Principalele subiecte dezbătute vor urmări rezolvarea dificultăţilor de pe piaţă prin cooperare regională, creşterea dinamică a sectorului aviaţiei, dar şi problemele de mediu, măsuri de inovare pentru o infrastructură de transport mai eficientă, reorganizarea distribuţiei aeriene – noi capacităţi de distribuţie şi iniţiative şi principii privind reglementările legate de drepturile pasagerilor.

La eveniment sunt aşteptaţi reprezentanţi ai companiilor aeriene, ai furnizorilor de servicii de navigaţie aeriană, organizaţiilor regionale, aeroporturilor, agenţiilor guvernamentale, furnizorilor de sisteme de distribuţie globală, companiilor turistice şi agenţilor de turism din regiune, conform AGERPRES.

La împlinirea a 100 de ani de când pionierului aviaţiei româneşti, Aurel Vlaicu, s-a prăbuşit la Băneşti, la monumentul ridicat în localitatea prahoveană se vor desfăşura o serie de manifestări care includ un show aviatic şi lansări de flori din aer.

Leave A Reply

Your email address will not be published.