blankblank

TAROM a sărbătorit 1 iunie la „Prima lecţie de zbor” dedicată copiilor (foto)

2 1.006

Pe 1 iunie 2012, începând cu orele 11.00, a avut loc primul zbor TAROM dedicat copiilor, în cadrul cărora cei mici au asistat la o lecţie de pilotaj pe înţelesul lor, au aflat lucruri noi despre activitatea de pilot şi etapele unui zbor, despre cum se face inspecţia aeronavei înainte de decolare şi au vizitat cabina piloţilor.

Zborul a durat aprox. 40 de minute, decolarea şi aterizarea având loc pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”. Prima cursă a fost operată cu un ATR 72, cu 68 de pasageri, jumătate copii şi jumătate însoţitori. Cursa de la ora 14.40 a fost efectuată cu un Boeing 737-800 cu aproximativ 200 de persoane la bord.

Zborurile de anul acesta se desfăşoară în zilele de 1 şi 2 iunie 2012. Faţă de programul iniţial, TAROM a suplimentat zborurile:
– pe 1 iunie, de la 1 zbor cu Airbus A318 s-a trecut la 2 zboruri – cu ATR 72 şi Boeing 737-800
– pe 2 iunie, iniţial au fost anunţate două zboruri cu ATR 72 şi s-a suplimentat cu încă o cursă

blank

Partenerul principal al acestui eveniment este compania OMV Petrom, care asigură combustibilul necesar zborurilor. Alţi parteneri ai evenimentului sunt: Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”, Alpha Rocas, Globe Ground şi Heidi Chocolat.

La aterizare, copiilor li s-au pregătit şi alte surprize: diplome de piloţi juniori, insigne de piloţi, manuale de zbor şi multe altele.

Iniţial mă gândeam că este multicel să plăteşti 210 lei (însoţitor + copil) pentru un zbor de 40 de minute, dar când am văzut fericirea şi entuziasmul pe chipurile copiilor, la coborârea din aeronavă, mi-am dat seama că m-am înşelat. Plus că este o experienţă unică pe care nu o trăieşti oricând. Anul trecut, la ziua porţilor deschise TAROM, m-am comportat precum copilaşii de ieri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.