blank

Țări din UE mai puțin sigure pentru călătorii, conform ECDC

0 790

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a publicat noile hărți săptămânale care reflectă situația pandemică în țările UE, Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția. Astfel, pe baza acestora statele membre sunt îndemnate să impună / să elimine restricțiile de intrare. Inclusiv România actualizează listele (roșie, galbenă, verde) după indicele raportat de ECDC.

Din cauza unui număr tot mai mare de cazuri COVID-19 în Europa, noile hărți sugerează că ar trebui impuse mai multe restricții de călătorie între statele membre, întrucât mai multe țări au intrat pe roșu.

Conform acestor hărți, trei regiuni din Franța – Bretagne, Hauts-de-France, and Bourgogne-Franche-Comte – au migrat de la galben la roșu. În ultimele zile, Franța a raportat tot mai multe cazuri noi de COVID-19 raportate la 24 de ore.

Și în Suedia situația pandemică evoluează spre roșu, regiunile Lappland, Norrbotten și Västerbotten fiind afectate de un nou val de infectări. De asemenea, regiunea lituaniană Vilnius a trecut de la galben la roșu. În Norvegia, situația s-a deteriorat și ea, întrucât regiunile Viken și Nordland s-au transformat din verde în galben.

În Italia există mai multe regiuni roșii, în timp ce unele părți ale Olandei s-au transformat din roșu în galben.

Și în Spania situația nu e deloc verde. Ba din contră, în mare parte fiind roșie. Singura regiune care și-a schimbat culorile în Spania față de săptămâna trecută este cea din Murcia, care a trecut de la roșu închis la roșu.

Datele publicate de Organizația Mondială a Sănătății arată că în ultimele 24 de ore, unele dintre țările menționate mai sus au raportat următorul număr de noi cazuri COVID-19:

  • Franța – 24.236
  • Grecia – 4.614
  • Italia – 5.624
  • Spania – 8.001
  • Suedia – 1.461

Din păcate, va trebui să ne pregătim de un noul de infectări cu coronavirus. Cel mai probabil, vaccinații vor avea ceva protecție în fața noilor tulpini de coronavirus, dar nu imunitate 100%. Așa că respectați măsurile recomandate sau impuse de autorități și păstrați-vă sănătoși.

Leave A Reply

Your email address will not be published.