TAP Portugal va zbura la Manaus şi Belem, din 3 iunie 2014

1 398

Din 3 iunie 2014, TAP Portugal va începe operarea zborurilor spre Manaus şi Belem, ambele oraşe fiind situate în nordul Braziliei. Prin adăugarea acestor noi destinaţii la reţeaua operaţională, TAP Portugal va ajunge la 12 destinaţii în Brazilia şi îşi va consolida poziţia de lider pe această piaţă cheie din America de Sud.

A330_TAP

Ruta Lisabona – Manaus – Belem – Lisabona va fi onorată cu 3 zboruri săptămânale, în zilele de marţi, vineri şi duminică, după următorul program:

Zborul TP035: LIS 09:35 – 13:45 MAO 14:45 – 17:45 BEL 19:15 – 06:45+1 LIS – Airbus A330-200 – marţi, vineri şi duminică

În prezent, nu există zboruri directe între Europa şi cele două oraşe. Prin lansarea acestor zboruri spre Manaus şi Belem, TAP Portugal va oferi pasagerilor acces mai rapid spre Brazilia de Nord, o regiune cu potenţial turistic mare.

Manaus are o populație de 2,3 milioane de locuitori şi este capitala statului federal Amazonas. Întreaga zonă metropolitană are o populație de 3,6 milioane de locuitori. Oraşul este amplasat pe malul râului Rio Negro, la 11 km depărtare de punctul său de vărsare în Amazon. Manaus este un centru turistic şi o poartă de acces către jungla din bazinul Amazonului.

Manaus va gazdui 4 meciuri în cadrul Campionatului Mondial de Fotbal 2014. Arena Amazonia este construită în proporţii de 80% şi va avea o capacitate de 42,374 de locuri.

Belem este capitala statului Para, cu o zonă metropolitană în care locuiesc 7,8 milioane de oameni, din care 2,25 milioane în oraş. Belem este o importantă destinaţie eco-turistică şi o poarta de acces spre Amazon.

În Belem este plantat gazonul pentru stadioanul din Manaus. Specia de iarbă folosită este „Bermuda”. Aceasta este recomandată de FIFA pentru rezistenţă şi adaptarea la schimbările climatice din zona Amazonului.

În prezent, TAP Portugal operează 74 de zboruri săptămânale spre 10 destinaţii din Brazilia: Fortaleza; Natal; Recife; Salvador; Brasilia; Belo Horizonte; Rio de Janeiro; Sao Paulo; Campinas şi Porto Alegre.

Leave A Reply

Your email address will not be published.