blank

TAP Portugal a revenit în România / Lisabona – Bucureşti

Din 2 iulie 2017, TAP Portugal a revenit în România și oferă zboruri directe pe ruta Lisabona – Bucureşti. Estimările sunt optimiste și arată că va transporta aproximativ 70 000 de pasageri până la finalul acestui an.

1 1.924

Astăzi, în cadrul unui eveniment festiv, am salutat revenirea transportatorului TAP Portugal în România. Ruta Lisabona – Bucureşti a fost deschisă pe 2 iulie 2017, dar astăzi oficialii au primit aeronava cu tradiționalul salut al tunurilor cu apă.

TAP-Portugal-Lisabona-Bucuresti-1

Totodată, în terminalul ”plecări” al Aeroportului Internațional Henri Coandă, a fost organizat un mic moment artistic. Câțiva tineri au dansat pe ritmuri portugheze, invitând lumea să se alăture spectacolului.

Lisabona – București cu TAP Portugal

Dar hai să vedem planurile TAP Portugal pentru România. Pentru început, TAP operează 6 zboruri săptămânale pe ruta București – Lisabona. Acestea vor fi onorate cu aeronave de tipul Airbus A319/A320, după următorul orar:

TP1324 Lisabona 00:15-06:15 București / luni, miercuri, joi, sâmbătă, duminică
TP1322 Lisabona 10:45-16:45 București / vineri

TP1325 București 07:00-09:35 Lisabona / luni, miercuri, joi, sâmbătă, duminică
TP1323 București 17:30-20:05 Lisabona / vineri

TAP-Portugal-Lisabona-Bucuresti-3

Oficial, tarifele pornesc de la 116 EURO (zboruri dus-întors), dar acum sunt slabe șanse să mai găsiți prețul minim. În simulările mele, fără promoții active, am găsit tarife de la 126 EURO (dus-întors).

Pentru a face față competitorilor low-cost, TAP portugal a dezvoltat mai multe clase tarifare. Pentru Economy Class au fost dezvoltate 4 pachete:

Discount fare: cel mai competitiv nivel tarifar, care include doar zborul, bagajul de mână și cateringul la bord;
Basic fare: include toate facilitățile din „Discount” + bagaj de cală;
Classic fare: include toate facilitățile din „Basic” + posibilitatea de prealocare a locului în avion;
Plus fare: include toate facilitățile din „Classic” + flexibilitate în modificarea datelor de călătorie (rebooking gratuit).

TAP-Portugal-Lisabona-Bucuresti

Pentru Business Class, TAP Portugal a dezvoltat 2 pachete complexe:

Executive fare: toate facilitățile serviciului Business (catering, prealocare loc în avion, 2 bagaje de cala X 32 KG), dar cu flexibilitate limitată (modificarea datelor de călătorie și rambursare cu penalizare);
Top executive fare: toatee facilitățile serviciului Business + flexibilitate maximă (modificarea datelor de călătorie și rambursare gratuită).

TAP-Portugal-Lisabona-Bucuresti-8

Legături mai bune pentru turiștii români

Odată cu relansarea rutei Lisabona – București – Lisabona, turiștii români vor beneficia de legături foarte bune spre zone turistice deosebite. Este vorba de conexiuni spre Madeira sau Azore (noi vom călători în Insulele Azore pentru un sejur), două destinații portugheze din Oceanul Atlantic, extrem de pitorești.

Via Lisabona, TAP Portugal acoperă rute și spre 11 destinații din Spania, precum Asturias, Sevilla, Bilbao, La Coruna și Vigo și, bineințeles, către toate desținatiile importante portugheze, precum Porto, Faro, Funchal, Porto Santo, Ponta Delgada si Terceira.

lansare-Bucuresti-Lisabona-TAP-Portugal

TAP Portugal are zboruri proprii către 10 orașe din Brazilia și destinații din Africa precum Capul Verde, Sao Tome & Principe, Mozambic, Senegal, Ghana, Togo, Angola și Coasta de Fildes, destinații inedite, mai puțin cunoscute românilor, unde se va putea ajunge de acum mult mai ușor.

De asemenea, operează spre ambele aeroporturi importante din New York (JFK și Newark), spre Miami, Boston și, din iunie anul acesta, către Toronto. În plus, este singura companie de linie ce ofera 3 destinații din România catre Maroc: Casablanca, Marrakech și Tanger.

Dacă Lisabona sau Porto nu sunt destinația finală, pasagerii care au, de exemplu, destinații din America de Nord, către Boston, New York, Miami sau Toronto, pot beneficia de programul Portugal Stopover, adică pot intrerupe calatoria și pot petrece până la 3 zile în Lisabona sau Porto, fără costuri suplimentare. Din vara anului trecut, 53 de mii de turiști au beneficiat de acest program și se așteaptă la o creștere semnificativă.

TAP-Portugal-Lisabona-Bucuresti-7

Investiții TAP Portugal

TAP Portugal revine în țara noastră cu ruta Lisabona – București – Lisabona, după ce anul trecut a investit în 53 de avioane noi. De asemenea, a modernizat flota existentă printr-o investiție de 81 de milioane de euro. În 2016, TAP a transportat 11,7 milioane de pasageri, cu 400.000 mai mulți comparativ cu 2015 și a avut încasări de 2,2 miliarde de euro.

Compania aeriană portugheză, membră a Star Alliance din 14 martie 2005, se află într-o continuă expansiune. Pe lângă București, TAP Portugal a introdus vara aceasta 7 rute noi către: Toronto (America de Nord, 10 iunie), Abidjan (Africa, 17 iulie), Alicante și Gran Canaria (Spania, 10 iunie), Budapesta (Ungaria, 1 iulie), Koln (Germania, 15 iulie), Stuttgart (Germania, 10 iunie).

De asemenea, a crescut și numărul de curse către Statele Unite, pe rutele deja deservite: New York (doua aeroporturi), Boston, Miami.

Compania TAP Portugal a fost desemnată cea mai sigură companie aeriană din Europa de Vest, potrivit unui raport JACDEC privind siguranța companiilor aeriene. North American Magazine a desemnat compania TAP ca fiind cea mai bună companie aeriană din Europa în ultimii cinci ani.

TAP-Portugal-Lisabona-Bucuresti-9

Tap Portugal ajunge în 81 de destinații, din 34 de țări, inclusiv țări din Africa, America de Nord și de Sud.

Acestea fiind spuse, treceți Porgualia pe listă. Noi vă vom informa despre activitatea TAP Portugal pe plan local, european și global.

Leave A Reply

Your email address will not be published.