blank

TAM Airlines a aderat la Oneworld

2 961

TAM Airlines (TAM Linhas Aereas) (Sao Paulo), transportatorul aerian brazilian din grupul LATAM Airlines, a aderat la Oneworld, pe 31 martie 2014. Alinţa Oneworld se bucură de cea mai mare extindere din istoria sa.

tam-777-300-oneworld-tam

Odată cu aderarea transportatorului TAM Airlines, se reîntregeşte grupul LATAM Airlines sub alianţa Oneworld. LAN Airlines este membru acestei alianţe din 2000, împreună cu filialele sale: LAN Argentina, LAN Colombia, LAN Ecuador şi LAN Peru. În viitorul apropiat, compania TAM Mercosur va adera şi ea la Oneworld. Ca urmare, toate companiile aeriene ale grupului LATAM Airlines vor fi membre ai aceleiaşi alianţe.

Odată cu aderarea companiei TAM Airlines, Oneworld îşi extinde reţeaua cu 45 de noi destinatii din Brazilia, iar aeroportul São Paulo–Guarulhos International devine hub pentru alianţă. În 2013, TAM Airlines a transportat 37 de milioane de pasageri din şi spre 61 de destinaţii, din 16 ţări din America Latină, Statele Unite ale Americii și Europa. Operează o flotă formată din 172 de avioane, iar zilnic înregistrează aproximativ 800 de zboruri.

În prezent, alianţa Oneworld numără 14 membrii cu drepturi depline:  Air Berlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Jordanian, S7 Airlines şi TAM Airlines, plus 30 de companii afiliate. SriLankan Airlines va adera la Oneworld, la 1 mai 2014.

Flota companiilor aeriene din Oneworld însumează 3.300 de aeronave, care zboară spre o mie de aeroporturi din peste 150 de țări şi transportă 475 milioane de pasageri pe an, operând zilnic aproximativ 14.000 de plecari. Alianţa Oneworld generează venituri anuale de aproximativ 140 de miliarde de dolari.

2 Comentarii
  1. Maestrul RA says

    Foarte frumos, se dezvolta Oneworld !

Leave A Reply

Your email address will not be published.