Suedia interzice accesul celor ce vor să călătorească din Norvegia, Marea Britanie sau Danemarca

0 1.824

Intrarea tuturor persoanelor (cu excepția cetățenilor suedezi) care călătoresc din Norvegia, Marea Britanie sau Danemarca către Suedia este interzisă până la data de 14 februarie 2021.


Măsura se aplică inclusiv pentru persoanele aflate în tranzit (lista excepțiilor poate fi consultată mai jos). Cetățenii români care sosesc din ALTE state nu au restricții de intrare în Suedia.

Toți cetățenii străini care sosesc din Marea Britanie și care se încadrează într-una din categoriile exceptate de la măsura restricționării accesului în Suedia, cu excepția personalului din transporturi, trebuie să prezinte un test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în Suedia.

Au fost suspendate toate intrările care nu sunt necesare pe teritoriul Suediei pentru cetățenii statelor care nu sunt membre ale Uniunii Europene (UE), Spațiului Economic European (SEE), Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și Confederației Elvețiene.

Măsura este valabilă până la data de 31 martie 2021 și nu include un grup de 7 state terțe. Detalii despre statele și categoriile de persoane exceptate se regăsesc la următoarea pagină.

Persoanele care sosesc dinspre Norvegia, Marea Britanie, Africa de Sud sau Brazilia, exceptate de la restricția intrării, sunt îndemnate să rămână la domiciliu/reședință cel puțin șapte zile, să evite contactele cu alte persoane și să se testeze imediat după sosirea în Suedia, cu repetarea testului după cinci zile. Toate persoanele din locuință ar trebui să rămână în izolare în așteptarea răspunsului la testare. 

Excepții privind interdicția de intrare pentru persoanele care sosesc din Norvegia, Marea Britanie sau Danemarca:

  • Cetățenii străini, inclusiv cetățenii români, vor putea intra în Suedia dacă sunt înregistrați ca rezidenți în Suedia. Dovada rezidenței se poate face cu un extras din registrul populației din Suedia sau cu un permis de ședere.
  • Conducătorii auto profesioniști care transportă mărfuri, precum și alte categorii de personal din industria de transport.
  • Persoanele care lucrează în organizații internaționale sau care sunt invitate de aceste organizații și care sunt necesare pentru funcționarea respectivei organizații.
  • Începând cu data de 16 ianuarie 2021, sunt exceptate și persoanele care însoțesc un copil care se deplasează la părinții rezidenți în Suedia sau în insula Bornholm.
  • Transporturile medicale
  • Curierii diplomatici

Leave A Reply

Your email address will not be published.