blank

Suceava – București cu Cobrex Trans?

Zilele trecute am văzut o știre interesantă, dar mi-a trezit numeroase semne de întreabare: ”Două noi destinații de pe Aeroportul Suceava: Flutur anunță cursele Suceava-Madrid și Suceava-Verona și zboruri interne spre București cu Cobrex Trans”.

0 2.185

Zilele trecute, NewsBucovina.ro a publicat un articol despre noile rute anunțate de Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care vor fi operate începând cu martie 2018.

Cobrex Trans la Suceava

„Mă bucur să pot aduce vești foarte bune despre Aeroportul Suceava, chiar acum la început de an.După cum spuneam, suntem în discuții pentru introducerea de noi zboruri de pe Aeroportul Suceava.

Foarte multe solicitări au venit de-a lungul timpului din partea celor din diaspora care ne-au cerut zbor spre Spania. Pot să spun că acest lucru se va întâmpla chiar în această primăvară. Este o nouă premieră pentru aeroportul sucevean”, a spus Flutur.

„Este vorba despre Suceava- Madrid (Spania) și Suceava – Verona (Italia), fiecare cu câte două frecvente pe săptămână. Compania va opera cu o aeronava de tip Boeing 737 -300 cu 148 de locuri. În zilele de operare va fi realizată și o cursă internă cu Bucureștiul”, a spus Flutur.

Sună bine, dar cât este de realist? Noi nu mai credem în declarații politice. Vă reamintim un caz asemănător petrecut la Arad, când autoritățile locale anunțau cu mare vâlvă noua companie aeriană Join Airlines și zboruri spre Verona, Stuttgart, Viena şi Bucureşti.

Suceava – București cu Cobrex Trans

Observăm același tipar și la Suceava, menționând că transportatorul brașovean Cobrex Trans există, dar operează zboruri tip charter. Ne este greu să credem că va reuși să opereze zborurile de la Suceava conform celor declarate de domnul Gheorghe Flutur.

De ce se merge pe companii fără istoric în zboruri regulate, în detrimentul celor înfipte bine în piață și cu potențial real să deschidă aceste rute? Aeroportul din Suceava se află în umbra Aeroportului Internațional Iași. Se fac eforturi de a atrage noi transportatori și de a anunța noi rute, dar mai credibil ar fi fost dacă aceste rute erau anunțate cu Blue Air, Wizz Air sau Ryanair.

Sperăm să vedem zborurile operate fără probleme și să fim contraziși de realitate. Ne bucurăm să vedem un nou transportator aerian pe piața din Româania și le dorim zboruri frumoase cât mai mult timp, dar așa ne-am bucurat și în cazul FlyRomania, care a fost o mare țeapă. Noi ne păstrăm dreptul de a fi rezervați în declarații politice.

Așteptăm să vedem cum vor evolua lucrurile, când se vor putea cumpăra biletele de avion și la ce prețuri. Dacă vor să deschidă în primăvara acestui an, ar trebui să vedem biletele de avion la vânzare cât mai repede. Vrem să fim contraziți de realitate!

Cât despre transportatorul Cobrex Trans, informațiile oferite de acesta sunt următoarele:

Cobrex Trans, un operator român înființat în 1994, are o vastă tradiție în industria aeronautică din România și prioritățile noastre principale sunt siguranța zborului și confortul pentru toți pasagerii noștri.

În prezent, flota noastră este compusă dintr-un Boeing 737-300, înregistrat YR-CBK, care operează zboruri comerciale, precum și un elicopter AS 365N1, YR-CBB, bazat pe heliportul din județul Brașov.

De la bun început, ne-am angajat să oferim cele mai bune servicii de aviație în conformitate cu standardele europene stricte.

Prin urmare, suntem autorizați de Autoritatea Aeronautică Civilă din România să efectueze operațiuni de transport de pasageri și de mărfuri în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Voi ce credeți?

Leave A Reply

Your email address will not be published.