Companii aeriene, avioane, aeroporturi, cumpara bilete de avion, experiente din calatorii

Primul Airbus Beluga XL a fost asamblat (foto)

Ne bucurăm să vedem cum un avion nou ia naștere în hangarele unui mare constructor. Vorbim aici de Airbus Beluga XL, care a ieșit de pe linia de asamblare de la Toulouse.

0 129

Am urmărit cu entuziasm crearea și fabricarea aeronavei Beluga XL, următoarea generație de super-avioane cargo pentru Airbus.

Airbus Beluga XL

În decembrie 2015, a început fabricarea acestui avion, iar în ianuarie 2018 a ieșit asamblat din hangarele Airbus de la Toulouse.

Airbus-Beluga-XL-asamblat

Cu ajutorul acestor aeronave supradimensionate, Airbus va putea transporta secțiuni complete de aeronave spre liniile finale de asamblare de la Toulouse (Franța), Hamburg (Germania) și Spania.

ASUS ZenFone 4

BelugaXL este una dintre cele mai voluminoase aeronave existente. Este un avion construit pe structura avionului Airbus A330-200, dar cu zona cargo mult dimensionată. Transformarea unui produs existent într-un super transportator nu este o sarcină simplă.

Airbus-Beluga-XL-coada

Partea principală a aeronavei Beluga XL este obținută prin supradimensionarea fuselajului de la 5.6 metri (diametrul unui A330) la 8.8 metri. Cockpitul este micșorat pentru a permite încărcarea/descărcarea aeronavei pe deasupra acestuia.

Noul Beluga XL are o cală lungă de 54 metri și 8 metri în diametru, iar capacitatea utilă de transport va fi de 50 tone. După noile dimensiuni, Beluga XL va putea transporta părți și structuri de Airbus A350 XWB. Va încăpea o pereche de aripi pentru A350 XWB, ceva ce nu se poate astăzi cu actualele Beluga.

Airbus-Beluga-XL-structura-asamblare

Primul Airbus Beluga XL va opera primul zbor la mijlocul lui 2018, dar până atunci va fi supus testelor la sol. După montarea celor 2 motoare, vor fi testate toate sistemele și funcționalitățile aeronavei.

În timp ce primul Airbus Beluga XL se pregătește de teste, al doilea a intrat în faza de producție. Întreaga flotă va număra 5 avioane Beluga XL. Primul avion Beluga XL va intra în serviciul operaţional în 2019.

S-ar putea sa-ti placa si

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Translate »