fbpx Statisticile ICAO pentru 2018: 4.3 miliarde de pasageri au zburat cu avionul

Statisticile ICAO pentru 2018: 4.3 miliarde de pasageri au zburat cu avionul

0 296
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

La finalul lui 2018, ICAO a prezentat statisticile pentru 2018. Rezultatele preliminare arată că în 2018 au fost transportați aproximativ 4.3 miliarde de pasageri. Creșterea a fost de 6.1% față de 2017, când au fost estimați 4.1 miliarde de pasageri transportați.

Pe regiuni, Asia-Pacific a înregistrat cea mai mare creștere, de 7.3%. Pe locul doi a fost Europa, cu 6.7% creștere a traficului de pasageri. America Centrală și de Sud a înregistrat o creștere de 6.6%, iar Africa a înregistrat o creștere de 6.5%.

Companiile low-cost, cotă de piață de 31%

Companiile low-cost (LCC) au transportat 1.3 miliarde de pasageri la nivel global. Ceea ce reprezintă 31% din totalul pasagerilor transportați în toată lumea.

Cota companiilor low-cost din Europa este de 36%, urmată de cotele de piață din America Latină / Caraibe (35%), America de Nord (30%) și Asia / Pacific (29%).

4.3 miliarde de pasageri

Cu toate că stimularea călătoriilor cu avionul a scăzut, iar promoțiile nu au mai fost atât de atractive precum în 2017, traficul aerian de pasageri a crescut cu 6.1%. Asta demonstrează că industria aeronautică comercială este solidă și tot mai mulți pasageri aleg să zboare cu avionul.

Aviația comercială contribuie la PIB-ul Mondial în procent de 3.1%. Totuși sunt semnale în piață că urmează o perioadă economică cu dificultăți la nivel global.

Estimările Băncii Mondiale arată o încetinire a evoluției pe segmentele emergente. Totodată, tensiunile geopolitice contribuie negativ la dezvoltarea comerțului la nivel global și automat la diminuarea traficului aerian de pasageri si cargo.

Următorii 2 ani sunt monitorizați cu maximă atenție de organele abilitate pentru că sunt șanse mari să apară situații perturbatoare în industrie din cauza problemelor economice.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.