blank

Statele Unite nu intenționează să elimine restricțiile de călătorie pentru cei care sosesc din UE sau spațiul Schengen

0 914

Casa Albă a declarat că Statele Unite nu intenționează să elimine restricțiile de intrare pentru călătorii care sosesc din țările Uniunii Europene și din țările care fac parte din spațiul Schengen, cel puțin pentru moment, anunț făcut pe 25 iunie de către Secretarul de Stat al SUA, Antony J. Blinken.

Comentând asupra interdicției de intrare pe teritoriul american, interdicție instituită pentru cetățenii statelor membre UE, Secretarul de Stat a spus că eliminarea restricșiilor ar fi un lucru prematur și, ca atare, SUA urmează să se mențină interdicțiile de călătorie, cel puțin deocamdată.

Statele Unite nu intenționează să elimine restricțiile de călătorie pentru cei care sosesc din UE sau spațiul Schengen, cel puțin pentru moment.

Consiliul Uniunii Europene a recomandat statelor membre să redeschidă frontierele pentru călătorii SUA, atât vaccinați, cât și nevaccinați, pe 18 iunie. Recomandarea a fost urmată de acțiuni concrete a mai multor țări, inclusiv Germania, Franța, Elveția, Danemarca care au decis să permită călătorilor din SUA să intre pe teritoriul țării lor în scopuri neesențiale.

Abia în această săptămână, principalul diplomat al Uniunii Europene la Washington, Stravos Lambridindinis, a cerut SUA să pună capăt restricțiilor de călătorie pentru deținătorii de pașapoarte europene.

Airlines for America, un grup din industria companiilor aeriene, a criticat, de asemenea, SUA pentru că nu au întreprins nicio măsură pentru a pune capăt interdicției de călătorie a cetățenilor UE. Katherine Estep, purtător de cuvânt al companiei Airlines for America, a declarat că grupul continuă să solicite guvernului SUA să adopte o politică reciprocă susținută de știință care să permită călătorilor care sunt complet vaccinați sau care au prezentat un test negativ COVID-19 să călătorească în SUA.

Potrivit cifrelor Our World in Data, SUA au vaccinat până acum în totalitate 151.252.034 de persoane, în timp ce 178.491.147 au primit cel puțin prima doză, ceea ce reprezintă un procent mai mare de 50% din populația țării. Pe de altă parte, 57.9% dintre persoanele adulte care sunt cetățeni sau rezidenți ai unei țări membre UE sau SEE au primit cel puțin o doză de vaccin, în timp ce 34.9% dintre aceștia au fost complet vaccinați, arată datele Centrului Europen pentru Boli și Control.

Leave A Reply

Your email address will not be published.