Elveția, Franța, Spania și Germania au decis să elimine restricțiile de călătorie pentru cei care sosesc din Statele Unite

0 14.782

În urma recomandării Consiliului Uniunii Europene de a redeschide frontierele Uniunii Europene pentru călătorii SUA, mai multe țări, inclusiv Elveția, Franța, Spania și Germania au decis să elimine restricțiile de călătorie pentru cei care sosesc din Statele Unite și să permită călătoriile în scopuri neesențiale.

Elveția și-a relaxat deja restricțiile de intrare pentru cetățenii și rezidenții țărilor terțe care doresc să viziteze țara, inclusiv pentru cetățenii SUA. Potrivit unui comunicat de presă emis de Consiliul Federal, călătorii din SUA care dovedesc că au fost vaccinați împotriva coronavirus nu vor mai fi supuși restricțiilor de intrare la sosirea lor în Elveția.

Cerința de a prezenta un rezultat negativ al unui test de Coronavirus se aplică numai celor care nu au fost vaccinați împotriva virusului, precum și celor care au fost imunizați cu un vaccin care nu a fost aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Elveția, Franța, Spania și Germania au decis să elimine restricțiile de călătorie pentru cei care sosesc din Statele Unite.

În mod similar, Franța a deschis granițele pentru călătorii SUA după ce țara a avut o campanie de vaccinare cu succes, care a dus la o scădere semnificativă a cazurilor de COVID-19. În consecință, SUA a fost mutată de pe lista portocalie a Franței pe lista verde. Aceasta înseamnă că, începând cu 17 iunie, americanii vaccinați și nevaccinați pot călători în Franța fără a fi supuși cerinței de carantină și fără a fi nevoiți să ofere un scop esențial pentru călătoria lor.

Călătorii din SUA care au fost vaccinați cu unul dintre vaccinurile aprobate de EMA – AstraZeneca, Moderna, Pfizer și Janssen – pot intra în Franța fără a fi supuși testelor COVID-19 înainte sau după sosirea lor. În schimb, cei care nu au fost vaccinați, trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în Franța.

Cei care doresc să călătorească din America în Spania trebuie să demonstreze că au fost vaccinați de a intra în Spania, autoritățile de la Madrid anunțând recent că turiștii americani pot intra acum în țară fără a fi supuși cerințelor de testare și autoizolare, cu condiția să nu viziteze nicio altă țară înainte de a ajunge în Spania. Singura cerință pe care trebuie să o respecte este să completeze electronic un formular de control al sănătății.

46.6% din populația Statelor Unite a fost complet vaccinată.

În cele din urmă, Germania a eliminat SUA de pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat după ce situația COVID-19 a țării sa îmbunătățit considerabil. În consecință, cetățenii SUA vaccinați și nevaccinați pot intra acum în Germania fără a fi nevoiți să se înregistreze digital sau să stea în carantină la sosirea pe teritoriul german.

Cu toate acestea, toate persoanele cu vârsta peste șase ani trebuie să prezinte unul dintre următoarele documente atunci când ajung în Germania pe cale aeriană: un certificat de vaccinare, un certificat care să ateste că posesorul acestuia a trecut prin boală sau rezultatul negativ al unui test PCR efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul german.

Începând cu 28 iunie, în SUA au fost identificate 33.285.377 cazuri de infecție cu COVID-19 și 598.504 decese. Până în prezent, țara a administrat cel puțin 323.327.328 doze de vaccin, ceea ce înseamnă că 54.6% din întreaga populație a primit cel puțin o doză de vaccin, în timp ce 46.6% au fost vaccinate complet.

Pe de altă parte, Casa Albă a declarat că Statele Unite nu intenționează să elimine restricțiile de intrare pentru călătorii care sosesc din țările Uniunii Europene și din țările care fac parte din spațiul Schengen, cel puțin pentru moment, anunț făcut pe 25 iunie de către Secretarul de Stat al SUA, Antony J. Blinken.

Leave A Reply

Your email address will not be published.