Starea de alertă din România va fi prelungită cu 30 de zile, din 13 ianuarie 2021

0 2.768

Pe 11 ianuarie 2021, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr.3 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar, care vor fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Având în vedere analiza factorilor de risc privind managementul situației de urgență generată de virusul SARS-CoV-2, pe teritoriul României la data de 07.01.2021, și luând în considerare persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar, s-a decis prelungirea stării de alertă cu 30 de zile.

Conform Art.1 din anexă, se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.01.2021.

Se va menține interdicția de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, cu câteva excepții. Se pot efectua deplasări în interes profesional și atunci cel verificat trebuie să prezinte o legitimație de serviciu sau o adeverință eliberată de angajator.

Se pot efectua deplasări în scop personal, dar având motive justificate cum ar fi îngrijirea bărtrânilor, copiilor, deces, motive medicale etc. În cazul acesta, cel verificat de organele abilitate trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere completată în prealabil.

Mai multe informații despre măsurile de prevenire și control a infecțiilor cu COVID-19 aplicate pe durata stării de alertă se regăsesc în anexa Hotărârii Nr.3

Anexa-HCNSU-3

Leave A Reply

Your email address will not be published.