blank

Stadiul implementării planului de management TAROM

0 636

Timp de câteva zile, câţiva membri din Consiliului de Administraţie TAROM au intoxicat media cu declaraţii răutăcioase la adresa lui Christian Heinzmann, CEO privat al companiei aeriene. Realitatea este puţin alta şi deloc în favoarea CA.

Conform unui comunicat de presă, la finalul primului semestru ale anului 2013, compania TAROM aduce precizări cu privire la proiectele importante aflate în derulare şi stadiile de implementare ale acestora.

Planul de Management al companiei TAROM, aprobat de către Consiliul de Administraţie, având o durată de patru ani, conţine 28 de puncte de acțiune din care 7 ar trebui să înceapă în 2014. Restul de 22 de puncte se afla în diferite stadii de implementare ceea ce înseamnă că TAROM se află pe drumul cel bun în executarea planului în pofida procedurilor administrative birocratice complicate.

„Datele financiare şi comerciale per ansamblu sunt îmbunătăţite, situaţia fluxului de numerar (cash flow) fiind mai bună deoarece am reuşit să refacem rezervele de numerar la nivelul începutului de an 2012, ceea ce ne permite încă un an de rezerve. Nu trebuie să uităm că la începutul anului ni s-au dat doar 12 luni de supraviețuire. Datorită măsurilor implementate, suntem acum în poziția de a continua activitatea, ceea ce demonstrază că punerea în aplicare a planului de management dă rezultate.

TAROM a început implementarea unui program ce va permite reducerea costurilor cu combustibilul, acest lucru reprezentând pentru o companie aeriană cea mai mare categorie de costuri.

Sunt de asemenea în curs de analiză un set de măsuri suplimentare în scopul reducerii costurilor și creșterea veniturilor, altele decat cele incluse în planul de management. Dupa finalizarea acestei analize vom reveni cu informaţii detaliate.

Am operat mai puține zboruri, dar cu venituri mai bune. În acest sens, am intrat în faza finală de implementare a unui sistem avansat de management al veniturilor care ne va ajuta să vindem şi locurile rămase neocupate în avion.
Deşi numărul de pasageri este în creștere constanta, ceea ce ne încurajeaza să continuăm, impactul deplin al acțiunilor se va observa numai dupa implementarea completa a planului de management şi pe termen mediu.”

spune Christian Heinzmann, Director Executiv TAROM şi Accountable Manager.

Să nu uităm că sindicatele TAROM solicită demisia Consiliului de Administraţie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.