UPDATE: Spațiul aerian al Elveției a fost deschis!

0 255

Update 11:30 – Spațiul aerian al Elveției a fost deschis. Operațiunile aeriene au fost reluate după câteva ore de la închiderea spațiului aerian din cauza unor probleme tehnice.

Știrea inițială: Spațiul aerian al Elveției este închis din cauza unei problemă tehnică care a afectat furnizorul de servicii de navigație aeriană din țară – Skyguide. Deși Skyguide nu a detaliat natura „defecțiunii tehnice”, spune că spațiul aerian a fost închis din motive de siguranță.

Eurocontrol afirmă că regiunile de informații despre zboruri Zurich și Geneva au reglementări „zero rate” impuse din cauza „defecțiunii sistemului”. Skyguide spune că defecțiunea a avut loc la primele ore ale zilei de 15 iunie și va rămâne în vigoare până la o nouă notificare.

„Regretăm acest incident și consecințele sale pentru clienții, partenerii și pasagerii de pe aeroporturile din Geneva și Zurich. Skyguide lucrează pentru a găsiși remedia problema tehnică.”

SWISS spune că zborurile sale pe distanțe lungi sunt redirecționate către aeroporturi din țările vecine, inclusiv Milano, Viena și Lyon. Zborurile pe distanțe scurte nu decolează. „Swiss se angajează să găsească soluții pentru pasagerii afectați de această situație dificilă”. Operatorul aeroportului din Zurich afirmă că „în prezent nu este clar” cât va dura întreruperea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.