Spania păstrează regula purtării măștilor în avioane

0 698

Începând cu 16 mai 2022, măștile nu vor mai fi obligatorii în avioane și aeroporturi. Anunțul a fost făcut de EASA / ECDC. Autoritățile europene au renunțat în mod oficial la recomandarea de a purta măști de protecție la bordul aeronavelor și în aeroporturi, ca parte a unei revizuiri a măsurilor de siguranță legate de pandemie.

Însă fiecare țară este liberă să-și seteze propriul pachet de măsuri. În prezent, sunt 15 țări în care masca este obligatorie în transportul public, inclusiv în avioane: Austria, Letonia, Cipru, Lituania, Luxemburg, Cehia, Estonia, Malta, Franța, Țările de Jos, Germania, Portugalia, Grecia, Spania și Italia.

În consecință, Spania nu renunță la mască. Toate persoanele aflate pe zborurile către și dinspre Spania vor fi în continuare obligate să poarte masca înavion, a anunțat ministrul sănătății din țară, Carolina Darias.

„Am adoptat recent măsuri cu prudență și întotdeauna cu unanimitatea experților și, în acest caz, a Consiliului Interteritorial de Sănătate”, a subliniat Darias în acest sens.

Ministrul a subliniat că reglementările europene precizează că folosirea măștilor faciale obligatorii atât în ​​aeroporturi, cât și pe zboruri trebuie să se alinieze regulilor adoptate de fiecare țară cu privire la transportul public.

„Prin urmare, în reglementările noastre nu este obligatoriu purtarea măștii nici pe platforme, nici în aeroporturi, ci doar ăn transportul public și, de asemenea, pe zboruri”, a subliniat Darias.

Leave A Reply

Your email address will not be published.