Southwest, United si Alaska Airlines vor reactiva avioanele 737 MAX, din 2021.

0 225

Companiile aeriene din Statele Unite au demarat procedurile de reactivare ale avioanelor 737 MAX și introducerea lor în serviciul operațional. Vă reamintim că FAA a ridicat interdicția de zbor pentru 737 MAX.

După 18 luni, timp în care avioanele au fost reținute la sol, companiile aeriene sunt dornice să readucă aeronavele Boeing 737 MAX în aer.

American Airlines este prima companie aeriană care va începe să folosească 737 MAX pentru zborurile comerciale, in luna decembrie având programate primele curse cu pasageri.

Posesorii de avioane 737 MAX sunt dornici să reactiveze acest model

Companiile aeriene din Statele Unite au peste 60 de avioane Boeing 737 MAX, care sunt inactive în momentul de față. Până în prezent, Southwest Airlines este cel mai mare operator de 737 MAX din Statele Unite, cu 34 de aeronave recepționate, urmată de American Airlines cu 24 de unități și United Airlines are 14 aeronave de acest tip.

Southwest Airlines intenționează să readucă aeronavele 737 MAX 9 în serviciul operațional începând cu al doilea trimestru al anului fiscal 2021, cel mai probabil începând cu luna martie.

Alan Kasher, Vice Președintele Southwest, a declarat că sunt necesare lucrări de mentenanță, training-uri suplimentare și verificări atente ale aeronavelor înainte de a le readuce în zbor.

United Airlines intenționează să reia zborurile cu Boeing 737 MAX 9 din hub-urile sale din Denver și Houston în primul trimestru al anului 2021, dar nu a putut oferi o dată exactă.

Și Alaska Airlines plănuiește să utilizeze aeronavele 737 MAX în 2021. Compania aeriană a achiziționat o aeronavă de la Boeing și a închiriat alte 13 de la Air Lease Corporation. Oficialii Alaska Airlines sunt încrezători în acest model de avion și plănuiesc primele zboruri cu pasageri începând cu luna martie 2021.

Leave A Reply

Your email address will not be published.