South African Airways este în faliment tehnic, dar va continua să zboare

South African Airways, membru Star Alliance, a ajuns în faliment tehnic după ce datoria a ajuns la 1.48 miliarde de dolari, cu mult peste valoarea activelor.

2 258

South African Airways, transportatorul național al Africii de Sud, a ajuns în faliment tehnic. Asta după ce datoria a ajuns la 1.48 miliarde de dolari, peste valoarea activelor deținute.

Transportatorul aerian sud-african are în plan să mai vândă din active pentru a-și acoperi datoriile, asta după ce băncile au refuzat să mai ofere credite către companie. Legat de active, South African Airways are o flotă all-Airbus: 11 x Airbus A330, 16 x Airbus A340, 17 x A319/A320.

South African Airways este în faliment tehnic

South African Airways este o companie aeriană aflată în proprietatea statului și a primit numeroase împrumuturi în numerar. În tot acest timp, guvernul a căutat cu disperare un nou investitor pentru South African Airways.

Toți cei ce erau interesați de preluarea companie din Africa de Sud, inclusiv Emirates, au refuzat propunerile. Iar în cazul acesta, ținând cont de datoria companiei, va fi imposibil de găsit un investitor.
Cum a ajuns South African Airways în această situație? Fiind o companie de stat, activitatea ei a fost supusă politicului. Pierderile sunt puse pe seama corupției și a unui management defectuos. Cu toate că aviația comercială este în creștere, transportatorul sud-african s-a adataptat greu cerințelor pieței. Raportul de evaluare al companiei South African Airways arată ”cu degetul” spre vechiul consiliu de administrație al companiei și al fostului președinte Dudu Myeni.

Momentan nu trebuie să vă speriați. South African Airways ar urma să primească un nou ajutor temporar de la guvernul sud-african, chiar dacă nu toți politicienii sunt de acord cu această măsură de refinanțare.

2 Comentarii
 1. Ana says

  Salut..referitor la falimentul companie africane am o intrebare. Ce inseamna cand pe skyscanner zborul cairo johannesburg apare sigla companiei Africa Airways insa sub sigla am comentariul Operated by Egyptair.? Mentionez ca acest zbor este la aceasi ora de decolare si aterizare cu programul companiei Egypt air. Dat fiind anuntul referitor la falimentul africanilor asta insemna ca zbor cu Egypt air? Daca ambele conpanii aeriene sunt sub sigla Star airllaince? Ar fi oare intelept sa cumpar biletul de pe site ul africanilor care este o idee mai ieftin fata de al egiptenilor? Multumesc

  1. Sorin Rusi says

   Situatia ta nu are legatura cu falimentul companiei africane. Din ce stim, South African Airways continua sa zboare.

   Situatia ta tine de acele zboruri operate in codeshare si care apar frecvent in cautarile facute pe motoare de cautare ca momondo, skyscanner si chiar in cautarile pe site-urile companiilor aeriene. Da, acel zbor gasit de tine si dat exemple este operat de Egyptair, dar este operat in parteneriat cu South African Airways. Asta inseamna ca South African Airways poate vinde locuri pe acel zbor operat de avion Egyptair.

   Ca sa ma fac mai bine inteles. TAROM este in alianta Skyteam si are codeshare si parteneriate cu toate companiile din alianta. Spre exemplu, Air France poate vinde bilet pe zborurile Bucuresti – Cluj operate de TAROM. Cum si TAROM vinde bilete pe unele zboruri operate de Air France cu plecare din Paris.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.