South African Airways este în faliment tehnic, dar va continua să zboare

South African Airways, membru Star Alliance, a ajuns în faliment tehnic după ce datoria a ajuns la 1.48 miliarde de dolari, cu mult peste valoarea activelor.

0 43

South African Airways, transportatorul național al Africii de Sud, a ajuns în faliment tehnic. Asta după ce datoria a ajuns la 1.48 miliarde de dolari, peste valoarea activelor deținute.

Ți-a întârziat avionul mai mult de 3 ore sau ți-a fost anulat zborul? Ai putea avea dreptul la o despăgubire de până la 600€!Solicită despăgubirea pentru anularea sau întârzierea zborului!

Transportatorul aerian sud-african are în plan să mai vândă din active pentru a-și acoperi datoriile, asta după ce băncile au refuzat să mai ofere credite către companie. Legat de active, South African Airways are o flotă all-Airbus: 11 x Airbus A330, 16 x Airbus A340, 17 x A319/A320.

South African Airways este în faliment tehnic

South African Airways este o companie aeriană aflată în proprietatea statului și a primit numeroase împrumuturi în numerar. În tot acest timp, guvernul a căutat cu disperare un nou investitor pentru South African Airways.

Toți cei ce erau interesați de preluarea companie din Africa de Sud, inclusiv Emirates, au refuzat propunerile. Iar în cazul acesta, ținând cont de datoria companiei, va fi imposibil de găsit un investitor.
Cum a ajuns South African Airways în această situație? Fiind o companie de stat, activitatea ei a fost supusă politicului. Pierderile sunt puse pe seama corupției și a unui management defectuos. Cu toate că aviația comercială este în creștere, transportatorul sud-african s-a adataptat greu cerințelor pieței. Raportul de evaluare al companiei South African Airways arată ”cu degetul” spre vechiul consiliu de administrație al companiei și al fostului președinte Dudu Myeni.

Momentan nu trebuie să vă speriați. South African Airways ar urma să primească un nou ajutor temporar de la guvernul sud-african, chiar dacă nu toți politicienii sunt de acord cu această măsură de refinanțare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »