Sony XQD Seria S – cel mai rapid card de memorie

0 614

Foto-jurnaliştii sportivi pot atinge vara aceasta performanţe remarcabile de fotografiere cu noua serie de carduri de memorie XQD de la Sony, care răspund perfect cerinţelor acestora în ceea ce priveşte capacitatea şi siguranţa.

Printr-o viteză reală de transfer de citire-scriere de 168MB/s XQD seria S depăşeşte limita maximă a cardurilor Compact Flash (167 MB/s).

Utilizat împreună cu modelul de DSLR Nikon D4, XQD seria S captează cu uşurinţă o rafală de 108 cadre3 RAW (la un fişier RAW comprimat de 12 biţi, dimensiunea fişierului este de 10.5MB). Având o viteză de fotografiere de 10fps, fotograful poate suprinde proba de 100 de metri sprint de la început la sfârşit într-o singură serie de imagini RAW în rafală.

Viteza remarcabilă de transfer a noului card reduce considerabil timpul de backup al fotografiilor pe PC, crescând randamentul jurnaliştilor ocupaţi şi a profesioniştilor care au de respectat termene strânse. Astfel, timpul necesar back-up-ului este redus cu până la 30%2 comparativ cu cele mai rapide carduri CF. Driver-ul de mare viteză pentru cititorul de card MRW-E80 XQD este disponibil pentru descărcare gratuită.

De asemenea, este disponibil gratuit şi driverul care permite cardurilor de memorie XQD să fie folosite pe computere cu interfaţă Thunderbolt echipate cu un cititor de card compatibil.

Capacitatea de stocare de 64 GB a seriei XQD S o face ideală pentru stocarea fişierelor mari de tip RAW. Acest lucru se poate dovedi deosebit de util pentru fotografii sportivi care trebuie să declanşeze camerele de la distanţă şi nu pot schimba cardurile de memorie cu ușurință.

Din august, utilizatorii seriei XQD S pot descărca în mod gratuit cea mai nouă versiune a programului File Rescue, versiunea 3.2, care permite recuperarea fotografiilor sau înregistrărilor video şterse din greşeală. Este prima aplicaţie de recuperare a datelor din lume care suportă cele mai noi formate AVCHD şi 3D5, precum şi fişierele RAW şi MOV. Programul File Rescue este disponibil şi pentru uitlizatorii seriei XQD H.

Noua serie de carduri de memorie XQD S este diponibilă şi cu capacitatea de 64GB începând cu iulie 2012. Versiunea de 32GB va fi disponibilă în acceastă toamnă (septembrie sau octombrie).

Prin cardurile de memorie XQD premiate la TIPA 4, gama de dispozitive de stocare de la Sony se extinde cu noi produse destinate unui cerc larg de utilizatori, aplicaţii şi dispozitive.

Gama de carduri microSD este ideală pentru tablete, smartphone-uri şi alte dispozitive mobile. Livrat cu un adaptor de card SD de dimensiuni standard, gama de carduri de clasă 4 include acum şi un model de 16GB.

Unităţile de stocare Flash USB MicroVault ‘Style’ reprezintă o modalitate de stocare sigură şi modernă. Disponibile în culorile roz şi verde ‘pop’ stick-urile oferă o capacitate de stocare de până la 16GB.

Cei care îşi înregistrează produsele media pe pagina Sony beneficiază de acces la programul File Rescue.

Specificaţii tehnice: QDS64 – QDS32

InterfaţăPCI Express Gen.1
Viteză de transfer (Citire) 168MB/s *1
Vitează de transfer (Scriere) 168MB/s *1
Capacitate64GB32GB
Capacitate utilizabilă59.4GB

29.5GB

Temperatură de funcţionare-2565
Temperatură de funcţionare în timpul stocării-4085
GreutateAproximativ 10g
Dimensiuni (L x L x Î) Aproximativ 29.6 x 3.8 x 38.5 mm
Garanţie5 ani

Specificaţii tehnice: SR16A4

Clasă de viteză Clasa 4
Capacitate16GB
Capacitate folosibilă14.4GB
Temperatură de funcţionare-2585
GreutateAproximativ 1g
Dimensiuni (L x l x Î) Aproximativ 11 x 1 x 15 mm
Garanţie5 ani
Leave A Reply

Your email address will not be published.