Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Solvay și Vertical Aerospace, parteneri pentru dezvoltarea unui avion electric în programul de taxi aerian

0 317

Solvay va furniza tehnologii compozite și adezive, precum și asistență tehnică pentru Vertical Aerospace

Solvay colaborează cu Vertical Aerospace pentru a dezvolta structura compozită a avionului din programului lor de taxi aerian, VA-1X. Acest avion electric cu decolare și aterizare verticală (eVTOL) va putea transporta 4 pasageri și 1 pilot pe o distanță de 160 de kilometri, la o viteza de croazieră de până la 150 km/h.

Ca parte a acordului semnat de ambele companii, Solvay va oferi acces la portofoliul său extins de produse, asistență tehnică și aplicații specializate atât la centrele de aplicații europene Solvay, cât și la biroul Vertical Aerospace din Bristol, Marea Britanie.

 Împreună, companiile își propun să dezvolte cu succes primul prototip, programat pentru un zbor de test în septembrie 2021.

„Solvay este mândru pentru că este partener cu Vertical Aerospace, un pionier în tehnologiile de aviație durabile, a cărui aeronavă VA-1X urmează să revoluționeze modul în care călătorim. Va oferi performanța necesară pentru a funcționa în siguranță și pentru a maximiza autonomia, facilitând în același timp procesele necesare producției în serie. Materialele noastre avansate vor fi elemente cheie pentru adoptarea în masă a eVTOL-urilor ”, a declarat Carmelo Lo Faro, președintele Solvay Composite Materials Global Business Unit .

Agendele de sustenabilitate Solvay și Vertical Aerospace sunt complet aliniate. VA-1X va fi propulsat electric, iar acolo unde este posibil cu energie regenerabilă, și va oferi zboruri fără emisii. Certificarea aeronavei este planificată pentru 2024, serviciile comerciale începând la scurt timp după certificare.

„Suntem extrem de încântați să lucrăm mână în mână cu Solvay, co-inovând pentru a dezvolta un eVTOL ușor, avansat și durabil datorită portofoliului lor de materiale avansate”, a declarat Michael Cervenka, CEO Vertical Aerospace.

Leave A Reply

Your email address will not be published.