Șapte morți în urma prăbușirii unui avion Beechcraft King Air B350i în Abuja, Nigeria

0 541

Șapte persoane aflate la bordul unui avion Beechcraft King Air B350i au murit duminică în urma prăbușirii acestuia lângă capitala Nigeriei, Abuja. Cauza accidentului nu este cunoscută în acest moment, dar oficialii au spus că pilotul a raportat o defecțiune la unul dintre motoare.Un avion nigerian Beechcraft KingAir B350i s-a prăbușit în apropierea aeroportului din Abuja după ce a fost raportată o defecțiune a motorului”, a declarat purtătorul de cuvânt al forței aeriene nigeriene, Ibikunle Daramola, într-un comunicat. „Din păcate, cei șapte oameni de la bord au murit cu în urma impactului”, a adăugat el.

O defecțiune a motorului a provocat o explozie a jetului militar nigerian la scurt timp după ce a decolat de pe pista aeroportului din capitala Abuja. Martorii oculari spun că pilotul a dus avionul într-un tufiș, departe de zonele rezidențiale în care urma să se prăbușească.

accident aviatic in nigeria

Avionul forțelor aeriene nigeriene se îndrepta spre Minna în încercarea de a salva 42 de persoane răpite, dar a fost văzut încercând să se întoarcă imediat după decolare. Aeronava – un Beechcraft King Air 350i – a explodat înainte de a putea realiza o aterizare de urgență, eveniment marcant pentru sute de martori care priveau de la aeroport.

Președintele Muhammadu Buhari și-a trimis condoleanțele forțelor aeriene și familiilor victimelor, spunând că este „profund întristat de prăbușirea aeronavei”.

O anchetă a fost deschisă pentru a determina circumstanțele accidentului, au declarat Forțele Aeriene.

Leave A Reply

Your email address will not be published.