Sistemul Wi-Fi ALNAv2 a fost certificat pentru Airbus A320

Sistemul Wi-Fi ALNAv2 a fost certificat pentru familia de aeronave Airbus A320

1 265
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

La bordul aeronavelor trebuie să vă opriţi telefoanele, tabletele şi alte sisteme de comunicare. Motivul principal este acela că anumite sisteme de comunicare pot interfera cu aparatura de la bordul avioanelor şi se pot întâmpla incidente neplăcute. Până acum nu au fost semnalate cazuri clare, dar mai bine se previne decât să apară accidente grave.

Şi totuşi trăim în secolul vitezei şi al tehnologiei. Aşa că marii producători de aeronave au căutat soluţii şi au dezvoltat sisteme prin care pasagerii pot fi conectaţi la internet sau la reţeaua de telecomunicaţii. Probabil că în următorii 5 ani nu vom mai fi obligaţi să ne închidem gadgeturile, ba chiar vom fi încurajaţi să le utilizăm în timpul zborului.

Zilele acestea, Airbus a anunţat că sistemul de telecomunicaţii şi Wi-Fi – ALNAv2 a fost certificat şi pentru aeronavele din familia Airbus A320. Acesta a început să fie dezvoltat în 2009 şi a fost instalat pe avioanele A330/A340. În prezent, ALNAv2 este compatibil cu toate modelele de avioane dezvoltate de Airbus, iar pe viitor va fi instalat şi pe noile A350 XWB.

Sistemul ALNAv2 foloseşte serviciul mondial Inmarsat SwiftBroadBand (SBB) şi nu influenţează consumul de combustibil. Echipamentul comunica la exterior printr-o simplă antenă Satcom. Aşa că pe viitor vom putea utiliza telefoanele şi portabilele la fel ca pe pământ – email, browsing, conferinţe, convorbiri etc. Echipamentele sunt furnizate de KID-Systeme, iar serviciile sunt oferite de OnAir. Peste 30 de operatori aerieni au solicitat montarea sistemului ALNAv2 pe aeronavele Airbus din flote.

1 comentariu
  1. […] Airbus, când vine vorba de soluţii pentru telecomunicaţii şi wi-fi la bordul aeronavelor sale. Airbus a certificat sistemul Wi-Fi ALNAv2 pentru familia A320. Însă Boeing abia a certificat echipamentul care va fi montat pe toate aeronavele 747-8 şi 777 […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.