Shanghai Shimao InterContinental – primul hotel sub pământ

0 879

Îmi plac proiectele ambiţioase din orice domeniu, cele inedite şi ieşite din comun. Unul dintre acestea vine din partea unei companii imobiliare din China, care va schimba radical concepţia turistilor despre hotelurile de lux.Proiectul poartă numele de „Shanghai Shimao InterContinental” şi reprezintă primul hotel construit sub pământ. Este cam forţată exprimarea. În realitatea, complexul turistic va fi construit într-o veche carieră de piatră, iar dimensiunile acesteia sunt: 100 metri adâncime, 240 metri lungime şi 160 metri lăţime.

„Tărâmul minunilor” se va întinde pe o suprafață de 428.000 mp. Va fi format dintr-un un hotel de lux ce va găzdui 19 magazine, 380 de camere de lux, restaurant subacvatic, piscine, cascade, terenuri de sport şi baze de agrement.

Dezvoltatorul proiectului este Property Group Shimao, care lucrează cu firma britanică Atkins (cea care a realizat şi celebrul Burj Al Arab din Dubai). Inaugurarea complexului este prevăzută pentru finalul lui 2014 sau începutul lui 2015. Costurile pentru hotel și pentru parcul de distracții sunt estimate la cel puțin 555 milioane dolari. Turiştii vor fi nevoiţi să achite minim 320 de dolari/noapte pentru o cameră, dublu faţă de alte hoteluri de lux din China.

Ţin să precizez că acest complex se va afla în vecinătatea oraşului Shanghai. Din imaginea 3D complexul arată bine. Pare cam ciudat, dar orice este posibil în secolul XXI. Lucrările au început deja şi sper să vedem noi imagini făcute de pe şantier.

Leave A Reply

Your email address will not be published.