EasyJet – 20 de milioane de pasageri de la Orly

0 725

Au trecut aproape 10 ani de la prima cursă operată de compania aeriană britanică, EasyJet, de pe aeroportul Orly din Paris. Pe 10 mai 2002, EasyJet efectua prima cursă de pe aeroportul parizian cu destinaţia Geneva. Un deceniu mai târziu, baza aeriană EasyJet de pe Orly numără 7 aeronave Airbus cu un singur culoar şi are ca target transportarea a peste 3 milioane de pasageri în 2012. În 10 ani de activitate, EasyJet a transportat peste 20 de milioane de pasageri de pe Orly.

Compania aeriană low-cost nu a precizat cu exactitate când a trecut pragul de 20 milioane de pasageri transportaţi, dar a ţinut să menţioneze că un sfert dintre pasageri de pe Orly sunt oameni de business.

EasyJet operează în prezent spre 20 de destinaţii din Orly: Nisa şi Toulouse, Geneva, Atena, Berlin, Brindisi, Budapesta, Dubrovnik, Faro, Milano – Linate, Mykonos, Napoli, Olbia, Palermo, Pisa, Roma – Fiumicino şi Veneţia, plus trei curse de vară la Cagliari, Lamezia Terme şi Rodos.

EasyJet a operat şi de pe Otopeni timp de 4 ani. Însă la 15 ianuarie 2012 a efectuat ultima decolare din România. Cursele operate de pe aeroportul bucureştean nu erau profitabile. Peter Voets a declarat, într-un ton supărat, că românii fac economie la orice şi cheltuiesc bani la bordul aeronavelor, sume pe care mizează o companie low-cost. Tind să-i dau dreptate, dar toate acestea într-un alt articol.

Leave A Reply

Your email address will not be published.