blank

Schimbarea unei roți la un Boeing 777-300ER Alitalia (Video)

Călătoresc cu avionul de peste 8 ani. Am strâns în palmares sute de zboruri, mii de kilometri zburați, zeci de destinații vizitate. Majoritatea zborurilor au fost în Europa.

Am debutat cu 4 zboruri KLM pe ruta București – Amsterdam – Berlin și retur. Am zburat și cu operatorii low-cost. Dar de fiecare dată m-am urcat încrezător în echipaj și avion.

Am încredere că tehnicienii își fac foarte bine treaba, sunt convins că piloții aflați la manșă își merită locurile. Sunt încrezător în echipajul de cabină.

Schimbarea unei roți la un Boeing 777

Venind vorba de întreținerea aeronavelor, Alitalia ne prezintă într-un scurt filmuleț cum este schimbată roata unui Boeing 777-300ER.

Aeronava triple seven are 14 roți, iar la fiecare 300 de cicluri (aterizări și decolări) anvelopele trebuie să fie schimbate. Evident că tehnicienii nu stau să dea anvelopa jos de pe roată direct pe platformă, unde totul se desfășoară la secundă. Așa că schimbă roata cu totul.

O roată de Boeing 777 are 134 de cm în diametru și 120 de kilograme cu anvelopă. După montare, tehnicianul verifică presiunea, care trebuie să fie de 220psi.

În imagini se observă cum și celelalte anvelope prezentau urme de uzură, iar Alitalia ne asigură că toate au fost schimbate conform regulamentului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.