blank

Aeroportul Internațional Ramon din Eilat, Israel, a fost inaugurat

0 1.853

Pe 21 ianuarie a fost inaugurat un nou aeroport civil în zona Eilat, Israel. Acesta este recunoscut sub numele de Aeroportul Internațional Ramon și se află la 19 kilometri de Eilat. Noul aeroport a fost inaugurat în prezența prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Noul aeroport, care a costat aproximativ de 445 milioane de dolari, va contribui la dezvoltarea turismului în regiune. Pentru început, transportatorii aerieni Arkia și Israir vor opera zboruri interne. Urmând ca în viitorul apropiat, să fie deschis și traficului internațional.

Aeroportul Internațional Ramon

După ce va fi complet operațional, Aeroportul Internațional Ramon va avea capacitatea de până la două milioane de pasageri pe an. Autoritatea aeroportuară din Israel a declarat că este în plan o extindere până la 4,25 milioane de pasageri deserviți până în 2030.

Terminalul de 34.000 mp are 32 de birouri de check-in, zone de auto-check-in și locuri de parcare pentru mai mult de 30 de aeronave. Pista de 3.600 de metri lungime și 45 de metri lățime este, de asemenea, capabilă să susțină toate tipurile de aeronave.

Aeroportul Internațional Ramon va înlocui treptat actualul Aeroport Eilat Ovda, oferind o nouă poartă de acces la Marea Roșie. E bine de știut faptul că Aeroportul Eilat Ovda, care se află la 60 de kilometri de Eilat, este o bază militară, care își deschide porțile în sezonul de iarnă pentru zborurile internaționale.

Aeroportul Internațional Ramon este numit după Ilan Ramon, primul astronaut israelian care a murit în tragicul accident al navetei spațiale Columbia. Iar fiul său, Assaf Ramon, a murit șase ani mai târziu, când avionul său de luptă F-16 s-a prăbușit în regiunea Iudeea și Samaria.

Aeroportul Eilat Ovda

Aeroportul Eilat Ovda a prosperat în ultimii ani, după acordul Israelului cu UE. Începând cu iunie 2013, au fost încurajate zborurile între aeroporturile din Uniunea Europeană și Israel. Inclusiv din România, sunt operate zboruri pe ruta București – Eilat (Ovda) cu Wizz Air.

reteaua-rute-eilat-ovda
Reteaua de rute din/spre Eilat Ovda
Leave A Reply

Your email address will not be published.