blank

Saudi Arabian Airlines a vopsit un Airbus A320 în culorile SkyTeam

0 1.975

Saudi Arabian Airlines, principala companie aeriană din Arabia Saudită şi cu baza la Jeddah, se pregăteşte să adere la alianţa SkyTeam. În ianuarie 2011 alianţa şi operatorul saudit au semnat un acord prin care acesta va adera pe 29 mai 2012.

Saudi Arabian Airlines este prima companie aeriană din Orientul Mijlociu care va adera la SkyTeam şi va adăuga 35 de noi destinaţii în reţea. Operatorul oferă zboruri directe spre Europa, Asia, Africa şi SUA. Are o flotă formată din 138 de aeronave, plus alte 88 la comandă, printre care şi 8 avioane 787 Dreamliner.

Saudi Arabian Airlines joacă un rol important în zona Orientului, fiind unul dintre jucătorii principali cu peste 19 milioane pasageri transportaţi anual. Acest lucru poate fi un avantaj major pentru SkyTeam, oferind noi destinaţii partenerilor şi o poziţionare mult mai bună a alianţei în Orientul Mijlociu.

Saudi Arabian Airlines in culorile SkyTeam

(foto Saudi Arabian Airlines – livery SkyTeam)

Ca orice membru al alianţei SkyTeam, dar şi respectând acordul de aderare, Saudi Arabian Airlines a vopsit o aeronavă Airbus A320 (HZ-ASF) în culorile SkyTeam. Acţiunea a avut loc la Madrid, în hangarele Iberia Maintenance.

Din SkyTeam face parte şi TAROM.

Leave A Reply

Your email address will not be published.