Satelitii StarLink traverseaza Romania. Vezi cum poti sa-i urmaresti live!

0 26.336

Update 23 iulie 2022: Sateliții Starlink au putut fi văzuți cu ochiul liber și din România. Vor putea fi urmăriți și pe 23 iulie. Pentru pasionați și curioși, sateliții pot fi urmăriți live pe site-urile findstarlink, satflare, james.darpinian. Și tot prin intermediul acestor site-uri, puteți să verificați dacă vă aflați pe traiectoria sateliților StarLink și astfel să-i urmăriți live pe cer.

Update 8 mai 2021: Salba de sateliți Starlink lansați de compania Space X a lui Elon Musk va putea fi văzută din nou pe cerul României. Cei aflați în București și împrejurimi, vor putea urmări ”trenulețul” de sateliți Starlink la orele 22:30 (duminică); 03:39 (luni); 21:19 (luni) și 21:46 (marți), important este să fie cerul senin.

Un ”trenuleț” de sateliţi Starlink, care fac parte din proiectul SpaceX lansat de Elon Musk, a fost vizibil și este vizibil pe cerul României. Oferă imagini spectaculoase, surprinse cu ochiul liber. Sateliții pot fi văzuți din mai multe locuri din România, în intervalul orar 21:00 – 22:00.

Pentru pasionați și curioși, sateliții pot fi urmăriți live pe site-urile findstarlink, satflare, james.darpinian. Și tot prin intermediul acestor site-uri, puteți să verificați dacă vă aflați pe traiectoria sateliților StarLink și astfel să-i urmăriți live pe cer.

Sateliții Starlink la Eforie Sud Foto: Facebook Raducan Marcela Cătălina

Nu, nu sunt extratereștrii, nu sunt OZN-uri și nu e nici sania lui Moș Crăciun. Sateliții StarLink fac parte dintr-un proiect lansat și dezvoltat de Elon Musk. Până în prezent au fost lansați peste 420 de sateliți. Însă proiectul cuprinde lansarea a peste 12 000 de astfel de sateliți. Aceștia vor forma o rețea suborbitală, la o altitudine de 500 de kilometri, prin intermediul căruia se va putea furniza internet de mare viteză.

satelitii starlink

Lansarea oficială a serviciului de internet propus de Elon Musk va avea loc spre finalul anului. Pentru început se va furniza internet în Statele Unite și Canada. Iar din 2021, va începe extinderea globală. Starlink va deveni disponibil, treptat, în mai multe ţări din lume.

Leave A Reply

Your email address will not be published.