RYANAIR anulează 2% dintre zborurile zilnice

Pe 15 septembrie, RYANAIR a anunțat anularea a 2% dintre zborurile zilnice, în următoarele 6 săptămâni.

0 711

Cel mai mare transportator low-cost din Europa operează zilnic aproximativ 2500 de zboruri. Printr-o decizie surprinzătoare, dar oarecum argumentată, în următoarele 6 săptămâni vor fi anulate aproximativ 2% dintre aceste zboruri zilnice.

Asta înseamnă că 40-60 de zboruri zilnice vor fi anulate, iar pasagerii vor fi rerutați pe alte zboruri disponibile sau vor primi banii înapoi. Este un risc pentru RYANAIR, o companie blamată de mulți, dar totodată cu peste 110 milioane de pasageri transportați. Sacrifică câteva zboruri pentru ca majoritatea dintre ele să fie operate corespunzător.

RYANAIR anulează câteva zborurile zilnice

Motivația RYANAIR este una complexă. Ei spun că au luat această decizie pentru a oferi concediile necesare piloților și însoțitorilor de bord, dar și pentru a îmbunătăți punctualitatea, care a scăzut pe la 80% în ultima perioadă.

Cu alte cuvinte, după lunile de vară extrem de aglomerate, în special iulie și august când au fost transportați aproximativ 25 de milioane de pasageri, piloții și echipajele de cabină RYANAIR trebuie să primească concediile conform IAA (Irish Aviation Authority).

Totodată, RYANAIR spune că va avea avioane de rezervă pentru a acoperi unele întârzieri, care apar din cauzele unor condiții meteo nefavorabile sau a grevelor și a restricțiilor controlorilor de trafic aerian din Marea Britanie, Spania sau Germania.

Ryanair își cere scuze pentru neplăcerile cauzate clienților de pe zborurile anulate. Aceștia vor fi contactați direct și vor fi ofertați cu zboruri alternative sau rambursări complete ale biletelor de avion.

Unele voci din piață spun că RYANAIR ar fi pierdut un număr important de piloți, care au ajuns în ograda celor de la Norwegian. Poate fi și asta o problemă!

Dacă aveți zboruri programate cu RYANAIR în următoarele 6 săptămâni, să verificați constant statusul acestora. Să sperăm că nu vor fi afectate prea multe zboruri din/spre România!

Leave A Reply

Your email address will not be published.