RYANAIR a anulat 30 de zboruri din cauza grevei piloților irlandezi

Astăzi, 12 iulie 2018, RYANAIR a anulat 30 de zboruri din cauza grevei piloților irlandezi. Aceștia cer salarii mai mari.

0 291

Astăzi, 12 iulie 2018, RYANAIR a fost nevoită să anuleze 30 de zboruri din Irlanda și Marea Britanie. Cauza: piloții irlandezi au făcut o grevă spontană. Aceasta a fost organizată de Irish Airline Pilots Union (IALPA).

Potrivit companiei, 94 dintre cei peste 350 de piloți irlandezi au participat la această grevă, iar numărul zborurilor anulate este de peste 10% din zborurile planificate între Irlanda și Marea Britanie. Cerințele piloților sunt clare: condiții mai bune de muncă, concediu anual și salariul crescut.

RYANAIR a anulat 30 de zboruri

Această grevă a piloților este cea de-a doua, în 32 de ani de existență, pentru operatorul de transport low-cost. Până în decembrie 2017, RYANAIR a refuzat categoric să recunoască sindicatele. De la sfârșitul anului trecut, el a început negocierile cu sindicatele din mai multe țări pentru a le recunoaște în mod formal de la caz la caz.

Această schimbare de atitudine la 180 de grade a venit după o criză înregistrată toamna trecută, atunci când RYANAIR a trebuit să anuleze mii de zboruri din cauza unei probleme de planificare a piloților și însoțitorilor de bord.

Sindicatele echipajelor de cabină, care lucrează pentru RYANAIR din Belgia, Portugalia, Italia și Spania, au anunțat greve pe 25 și 26 iulie 2018. Solicitările sunt aceleași: condiții de muncă îmbunătățite prin contract direct.

Leave A Reply

Your email address will not be published.