Despre schiuri și schiat / Tu știi să-ți alegi perechea de schiuri potrivită pentru tine?

Conform zicalei ”Omul gospodar își face iarna car și vara sanie”, astăzi abordăm un subiect aparte. Povestim despre schiuri. Tu știi să-ți alegi perechea de schiuri potrivită pentru tine?

0 547

Poate părea ciudat pentru că abordăm un asemenea subiect, dar suntem oameni pasionați de călătorie și de practicarea diferitelor sporturi de iarnă și vară. Recunosc că iubesc sezonul alb și îmi place muntele, o combinație ideală pentru a putea practica sporturile de iarnă. Recunosc, datul cu sania este sportul preferat :), dar vreau să pun și schiurile în picioare.

Într-o discuție avută cu un amic despre schiuri, mi-a recomand să arunc o privire peste o ofertă de schiuri second hand. Dar cum să-mi aleg schiurile potrivite? Ca să găsesc răspuns la această întrebare, am stat de vorbă cu un reprezentant al site-ului și ne-a oferit câteva informații utile și practice despre schiuri și schiat.

Alegerea potrivită a unei perechi de schiuri poate fi o povară. Cei ce practică acest sport sunt familiarizați cu brand-urile, cu tipul de schiat, cu materialele folosite, accesorii și echipamentele neceasare. Dar un novice ce ar trebui să facă?

Tu știi să-ți alegi perechea de schiuri potrivită

În primul rând trebuie să-ți iei schiurile în raport cu înălțimea ta. Dacă ești începător, așa ca mine, ar fi bine să-ți iei schiuri mai scurte, mai aproape de bărbie. Acestea cântăresc mai puțin și sunt mai ușor de manevrat. Sunt potrivite pentru schiat lent, cu manevre scurte, fără prea multă viteză. Dacă ai ceva experiență și vrei să treci la avansați, este bine să-ți iei schiuri mai mari, cam cât înălțimea ta.

Evident că nu doar lungimea contează, ci și materialele folosite la fabricarea lor. Contează dacă sunt schiuri mai late sau mai înguste, dacă sunte all-mountain sau park and pipe pentru acrobații. Este important să vă alegeți schiurile și în funcție de stilul de schiat preferat. Așa am aflat că sunt mai multe tipuri de schiuri: Schiuri all-mountain; Schiuri powder; Schiuri big mountain; Schiuri carving; Schiuri park and pipe; Schiuri alpine touring; Schiuri Freeride; Schiuri giant slalom.

Cele mai populare printre schiorii de ocazie sunt schiurile carving. Sunt ideale pentru pârtiie întreținut. Acestea au între 70 și 80 de milimetri lățime la mijloc (central) și aproximativ 110 milimetri la capete. Sunt ușor de manevrat și au un comportament bun în viraje.

Să știți că pe site aveți și o ofertă variată la schiuri pentru copii. Evident că trebuie să alegeți schiurile în funcție de vârsta celui mic, dar și a gradului de pregătire. După vârsta de 15 ani, se aplica regulile de la adulți. Până la vârsta de 15 ani, țineți cont de câteva reguli de bază prezentate mai jos:

Lungimea recomandată a schiurilor pentru copii între 0-5 ani, după nivelul de pregătire:

începători: până la piept,
avansați: până la umeri,
experți: până la vârful nasului;

Pentru copii între 5-10 ani, după nivelul de pregătire:

începători: până la umeri,
avansați: până la vârful nasului,
experți: până la frunte;

Pentru copii între 10-15 ani, după nivelul lor de pregătire:

începători: până la umeri, sub bărbie,
avansați: până înălțimea ochilor,
experți: până la propria înălțime;

Recunosc că s-a mai dus ceața din mintea mea cu privire la schiuri. Iar următorul pas este să trecem de la teorie la practică. Așteptăm să vină iarna și să luăm câteva ore de schiat. Nu uitați că, în sezonul de iarnă, unele companii aeriene vă transportă gratuit echipamentul de iarnă spre diferite destinații renumite de vacanță.

Voi vă pregătiți pentru sezonul de iarnă?

Leave A Reply

Your email address will not be published.