Au fost inaugurate rutele directe București – Montreal și București – Toronto, zboruri operate cu Air Canada Rouge (Foto / Video)

Luna iunie 2018 se dovedește a fi una foarte importantă pentru aviația din România. Pe lângă numeroasele rute interne și regionale, au fost lansate și 2 rute lung-curier: București - Montreal și București - Toronto. Zborurile sunt operate de Air Canada Rouge, subsidiară Air Canada.

0 781

Pe 8 iunie 2018, după mai bine de 10 ani de la ultimul zbor lung-curier operat spre România, aeronava Boeing 767-600ER Air Canada Rouge a aterizat la București. Astfel, a fost inaugurată ruta Montreal – București, prima legătură directă din România spre America de Nord. A doua legătură directă, pe ruta Toronto – București, a fost inaugurată pe 10 iunie.

București – Montreal cu Air Canada Rouge

Revenind la ruta Montreal – București, zborul inaugural AC1928 a fost operat cu aeronava Boeing 767-300ER (C-GHPN). După aproximativ 8.5 ore, aceasta a aterizat la Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” – București în jurul orei 09:45. Gradul de încărcare a fost foarte bun, oficialii canadieni spunând că mai erau doar 2-3 locuri libere. Aeronavele Boeing 767-300ER Air Canada Rouge sunt configurate în 2 clase și pot transporta până la 282 de pasageri: 24 x Premium Economy și 258 x Economy.

După aterizare, avionul a avut parte de tradiționalul salut al tunurilor cu apă. Fiind un zbor inaugural, aeronava a fost parcată în fața salonului prezidențial de la Aeroportul Otopeni – București. A fost întâmpinată de reprezentanții presei și de oficialitățile canadiene și române

Am putut să ne apropiem de avion, să-l fotografiem și să-l admirăm. Nu e un avion de ultimă generație, aeronava Boeing 767-300ER (C-GHPN) având 15 ani de zboruri. Dar a fost un moment istoric pentru România.

Vor fi operate 2 zboruri săptămânale pe ruta Montreal – București – Montreal, cu plecare din București în zilele de marți și vineri. Aceste zboruri deschid noi oportunități de a călători mai rapid spre America de Nord, iar din hub-ul Montreal spre alte destinații deservite de Air Canada / Air Canada Rouge și partenerii regionali.

boeing-767-300er-air-canada-rouge-inaugurare

boeing-767-300er-air-canada-rouge-inaugurare-debarcare

Bucuresti-Montreal-Boeing-767-300ER-Air-Canada-Rouge-2
Foto: Cristian Curus / miles.ro
Bucuresti-Montreal-Boeing-767-300ER-Air-Canada-Rouge
Foto: Cristian Curus / miles.ro
Bucuresti-Montreal-Boeing-767-300ER-Air-Canada-Rouge-1
Foto: Cristian Curus / miles.ro
Bucuresti-Montreal-Boeing-767-300ER-Air-Canada-Rouge-inaugurare
Foto: Cristian Curus / miles.ro

București – Toronto cu Air Canada Rouge

Pe 10 iunie, a fost inaugurată și ruta Toronto – București, care este operată tot cu aeronave Boeing 767-300ER Air Canada Rouge. Zborul inaugural AC1964 a fost operat de avionul Boeing 767-300ER (C-FXCA), care are 28 de ani. A decolat cu o ușoară întârziere, iar la București a aterizat la 10:25. Returul este programat pentru ora 13:45.

Conform oficialilor canadieni, România este cea mai mare piață est-europeană fără zboruri transatlantice. Cel puțin era fără zboruri transatlantice până pe 8 iunie :). Acum putem să ne mândrim cu 2 conexiuni foarte importante spre Montreal și Toronto.

Din informațiile noastre, s-au vândut foarte multe bilete de avion pe aceste rute, o mare parte fiind pentru zboruri cu conexiuni prin marele hub-uri canadiene. Semn că există cerere, iar avioanele vor fi pline. Așa cum v-am anunțat de ceva vreme, cele 2 rute sunt sezoniere, fiind operate până pe 5 octombrie și respectiv 7 octombrie. Dacă totul merge bine, vom putea revedea aeronavele Air Canada Rouge și în sezonul estival 2019. Apoi mai vedem…

planuri-tarifare-air-canada-rouge-premium-economy

planuri-tarifare-air-canada-rouge

Legat de tarife, acestea au pornit de la 899$ (zboruri dus-întors), dar evidente că ele au crescut odată cu încărcarea aeronavei. Air Canada Rouge este clasificat ca operator low-cost pe distanțe lungi, partea a grupului Air Canada. Exista 2 clase tarifare principale: Economy (Standard, Flex și Latitude) și Premium Economy (Lowest și Flexible). Fiecare clasă vine cu propriul pachet de facilități.

Mulțumim, Cristian (miles.ro) pentru fotografii!

Leave A Reply

Your email address will not be published.