Rusia refuză să returneze peste 500 de avioane către companiile de leasing occidentale

0 1.530

Odată cu impunerea interdicțiilor și sancțiunilor asupra Rusiei, companiile de leasing au termen ca până la 28 martie să recupereze aproximativ 500 de avioane existente în prezent în flotele companiilor din Rusia. În acest context, companiile aeriene din Rusia au suspendat toate zborurile internaționale, cu excepția celor din / spre Belarus, de teamă să nu le fie reținute avioanele.

Până în prezent, doar 24 de avioane au putut fi recuperate. Principala temere a companiilor de leasing stă în faptul că cele 500 de avioane Airbus și Boeing nu vor mai fi recuperate niciodată. La anunțarea sancțiunilor europene și americane împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei, companiile aeriene ruse, în frunte cu Aeroflot, au început să mute toate avioanele în Rusia. Autoritatea de reglementare rusă a cerut, de asemenea, transportatorilor ruși să-și reînregistreze aeronavele în Rusia.

Vă menționăm că peste 700 de avioane, ce zboară în flotele companiilor aeriene din Rusia, sunt înregistrate în Insulele Bermude, iar în decursul zilei de azi, Insulele Bermude au revocat licențele pentru 745 de avioane rusești.

Totodată, parlamentul Rusiei a lansat un proiect de lege care ar putea interzice companiilor aeriene ruse să returneze avioanele închiriate de la companiile de leasing occidentale. În plus, această lege i-ar obliga pe transportatorii ruși să plătească orice decontare în ruble, a cărei valoare a pierdut 30% față de dolar. Iar atunci când un locator reziliază un contract, „comitet special” al guvernului rus va decide dacă avionul ar trebui să părăsească teritoriul Rusiei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.