Insulele Bermude au revocat licențele pentru 745 de avioane rusești

2 1.048

Conform unor informații apărute în presa internațională, Insulele Bermude revocă licențele pentru 745 de avioane rusești, ceea ce înseamnă că jumătate din flota de avioane civile va fi afectată. Mai exact, Autoritatea de Aviație Civilă din Bermuda [BCAA] a „suspendat provizoriu toate certificatele de navigabilitate” ale aeronavelor care operează în baza „acordului dintre Bermuda și Federația Rusă”.

„Prin urmare, începând cu ora 23:59 UTC pe 12 martie 2022, BCAA a suspendat provizoriu toate certificatele de navigabilitate ale acelor aeronave care operează în conformitate cu articolul 83bis din Acordul încheiat între Bermuda și Federația Rusă.

Majoritatea avioanelor care zboară pentru companiile aeriene din Rusia sunt înregistrate în Insulele Bermude sau Insulele Virgine pentru a evita taxele (evaziune fiscală) și pentru a fi acceptate pe aeroporturile din întreaga lumea. Inclusiv Aeroflot are avioane înmatriculate în Insulele Bermude (cele care au înregistrările cu VP-B și VQ-B).

Aparent, autoritățile din Rusia se așteptau la această mișcare și au reușit să schimbe înregistrarile la aproximativ 200 de aeronave, transferându-le din Insulele Bermude în Rusia. Sunt incluse aeronave ale companiilor aeriene Aeroflot, Pobeda, UTair, Rossiya și Izhavia.

Totodată, firmele de leasing își vor avioanele înapoi până pe 28 martie 2022. Vorbim de aproximativ 700 de avioane existente în flotele companiilor rusești. Rusia nu dorește să returneze acest avioane, iar autoritățile de la Moscova iau în calcul să naționalizeze aceste aparate de zbor.

Știre în curs de actualizare!

Leave A Reply

Your email address will not be published.