Rusia interzice zborurile de pasageri din / spre Georgia

0 527

Pe 21 iunie 2019, președintele rus Vladimir Putin a emis un decret privind interzicerea temporară a zborurilor de pasageri către și dinspre Georgia. Decizia vine în urma protestelor masive din Tbilisi. Acestea au fost declanșate de un legiuitor rus aflat în vizită la Parlamentul Georgiei.Decretul va intra în vigoare începând cu 8 iulie 2019, informează Interfax. Toți transportatorii ruși vor suspenda temporar zborurile între Rusia și Georgia. Decizia se aplică și transportatorilor georgieni.

Rusia interzice zborurile spre Georgia

Se preconizează că vor fi afectați peste 150 000 de ruși, care aveau planificate vacanțe în Georgia. Asta înseamnă că operatorii aerieni vor fi nevoiți să achite despăgubiri. Totalul acestora se poate ridica la 48 de milioane de dolari.

Ministerul Transporturilor din Rusia menționează că decizia este legitimă, fiind nevoie de siguranță și securitate în aviație. Însă a fost adusă în discuție și datoria Georgiei către State ATM Corporation din Rusia pentru serviciile de navigație aeriană.

Ministerul afirmă că interdicția de zbor a două companii aeriene georgiene – Georgian Airways și MyWay Airlines – va fi ridicată după ce va primi garanția siguranței zborului. Cele două companii vor fi supuse unui audit al oficialilor ruși. Și să nu uităm de datorie, care trebuie plătită integral. Autoritățile georgiene din sectorul aviației au fost informate despre această decizie.

În opinia noastră, decizia este strict politică și vine în urma protestelor împotriva unui oficial rus și împotriva Rusiei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.